Gazete Vatan Logo

Şampiyona hapis!

Aşırı hız yaptığı ve dur uyarılarına rağmen durmayınca...

Avustralya’da yaşayan ve madalyalı bir kickboks sporcusu olan Gürkan Özkan, aşırı hız yaptığı ve dur uyarılarına rağmen durmayınca üç polis arabası tarafından Melbourne’de kovalandığı için 3.5 yıl hapis cezası aldı. Şehir içinde 180 km hızla giden Özkan, daha sonra kaza yapmıştı.

- Kickboks dünyasında mücadele ettiği 114 müsabakanın 103’ünde rakiplerini darmadağın eden 42 yaşındaki Gürkan Özkan önceki gün 3.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Melbourne’ün merkezinde saatte 180 kilometre hızla yol alan ve polisin dur uyarılarına kulak asmayan Özkan, 3 polis otomobili tarafından kovalanmıştı. Sonunda trafikteki diğer araçlara çarparak duran Özkan gözaltına alınmıştı.

Hız yapmayı seviyordu

- Türkiye’de doğduktan sonra Avustralya’ya giden Özkan’ın ölümlü bir kazaya sebep olmamasını bir mucize olarak niteleyen Victoria Mahkemesi hakimi Duncan Allen, eski sporcuya 3.5 yıl hapis cezası verdi ve sporcunun ehliyetine 10 yıllık bir süre için el koydu. 6 dünya şampiyonluğu bulunan Özkan’ın arkadaşları, “Gürkan filmlerdeki kovalamaca sahnelerini ve arabasıyla hız yapmayı çok seviyordu” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı