Gazete Vatan Logo

Rakka bilmecesi

Rus haber ajansı Sputnik, koalisyonun DAEŞ’in başkenti Rakka’ya yapacağı operasyonla ilgili kesin kararının YPG ve içinde bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri’yle ortak hareket etmekten olduğunu öne sürdü

Rakka bilmecesi

ABD Savunma Bakanı Ashton Carter ve Genelkurmay Başkanı Robert Dunford, geçen hafta Kongre’de yaptıkları açıklamada Rakka operasyonu için YPG’nin öncü kuvvet olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ni desteklemeye devam edeceğini açıklamış, bunun için Türkiye ile uzlaşmanın yolunu aradıklarını belirtmişlerdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise BM zirvesinde görüştüğü Başkan Yardımcısı Biden’a ABD’nin Kobani’ye iki uçak dolusu silah gönderdiğinden haberdar olduklarını, ‘Sizin haberiniz yok mu? Benim var’ sözleriyle dile getirmişti. Ankara’nın ‘YPG varsa Rakka operasyonunda biz yokuz. Biz bu operasyonu sadece ÖSO güçleriyle yaparız’ tepkisine rağmen Rus haber ajansı Sputnik, ABD’nin DAEŞ’in başkenti Rakka’ya yapılacak olan operasyon konusunda nihai kararını verdiğini ve operasyonun YPG ve onun içinde bulunduğu Demokratik Suriye Güçleri’yle yapılacağını iddia etti.

Alman desteği

Ajans ayrıca daha önce Musul ve Rakka operasyonlarına destek vereceğini açıklayan Almanya’nın da destek için Alman askerlerini YPG’lileri eğitmek amacıyla bölgeye göndereceğini ileri sürdü. Operasyon kapsamında NATO’ya ait AWACS uçaklarına da kullanılacağı belirtiliyor. Bir NATO yetkilisi, Ekim ayında yeni AWACS uçaklarının DAEŞ’le mücadele kapsamında bölgeye gönderileceğini açıkladı.

Haberin Devamı