Gazete Vatan Logo

Paris'te hareketli dakikalar!

Polis Cumhuriyet Meydanı'nı boşaltıyor

Paris'te hareketli dakikalar!

Fransa'nın başkenti Paris'te önceki geceki terör saldırılarında hayatını kaybedenlerin anıldığı etkinlik sırasında, bir söylenti üzerine büyük panik yaşandı. Bomba ya da silah sesi duyulduğu yönündeki iddiaların ardından başlayan panikle insanlar korku içinde koşmaya başladı. Kısa süre sonra polis, iddiaların asılsız olduğunu duyurdu.

Kanlı saldırıların düzenlendiği yerlerden biri yakınlarında gerçekleşen ve Cumhuriyet Meydanı'ndaki yüzlerce insanın çığlıklar atarak koşmasına yol açan olayın kesin nedeni henüz bilinmiyor.

Bir araçta bomba olduğuna dair söylentilerin insanları paniğe sürüklediği iddia ediliyor. Bir diğer söylenti de görevlilerin bir şüpheliyi kovaladığı ve ardından etraftaki insanların kaçmaya başladığı yönünde. Reuters'a konuşan bir yetkili, vatandaşlardan bazılarının silah sesi duyduklarına dair iddialar olduğunu söyledi.

Yaşanan panik sırasında, kızları olduğu tahmin edilen iki çocuğu korumaya çalışan bir Parisli böyle objektiflere yansıdı.

Olay yerine takviye polis geldiği görülürken; AFP haber ajansı, olayın "yanlış alarmdan kaynaklanmış gibi göründüğünü" bildirdi.

Haberin Devamı

Associated Press'e bilgi veren bir polis ise, "Birisi, panik içinde polise koşmuş. Polisler de silahlarını çekerek olay yerine gelince, etraftakiler korku içinde kaçışmaya başladı" dedi.

Panik, kurbanların anısına mum yakılıp çiçekler bırakılan alanda başladı ve birkaç saniye içinde büyüdü.

Yaşanan bu olay, bir söylentinin dahi diken üstündeki Paris halkı üzerinde nasıl bir etki yarattığını gözler önüne serdi.

Reuters'a konuşan bir polis yetkilisi, "İnsanlar hiçbir sebep yokken koşuyordu. Biz bir şey duymamıştık. İfadesine başvurduğumuz insanlar da aynı şekilde" dedi.

Reuters, benzer bir paniğin, Cuma gecesi saldırıya uğrayan barın önünde katliamın kurbanlarını anan Parisliler arasında da yaşandığını bildirdi.

Yaşanan panik, polisi de alarma geçirmişti.

PANİĞİN NEDENİ "AMPÜL" İDDİASI

Olayın nedenine ilişkin farklı iddialar var.

Bir iddiaya göre, bir barda patlayan ampülün bomba olarak algılandı ve bölgede zincirleme etkiyle paniğe neden oldu.

Haberin Devamı