Gazete Vatan Logo

Pakistan'da yolcu uçağı düştü!

Pakistan Uluslararası Havayollarına (PIA) ait, içerisinde 47 yolcu ve mürettebat bulunan Çitral-İslamabad seferini yapan ve Havelian bölgesi yakınlarında düşen uçaktan 46 ceset çıkarıldı. Düşen uçakta ülkenin ünlü pop starı Cüneyd Cemşid ve eşinin de bulunduğu bildirildi.

Pakistan'da yolcu uçağı düştü!

Abbotabad Bölge Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, düşen uçak enkazında şu ana kadar 46 yanmış cesedin çıkarıldığı belirtildi.
PIA Genel Müdürü Azam Sehgal'in yaptığı açıklamaya göre, pilot, uçak radardan çıkmadan önce kontrol kulesine motorlardan birinin durduğunu iletti. Sehgal, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını ifade etti.
TÜM YOLCULAR HAYATINI KAYBETTİ
Öte yandan, PIA'den yapılan açıklamada, uçakta ikisi Avusturyalı ve biri Çinli olmak üzere üç yabancı uyruklu bulunduğu kaydedildi.
Sivil Havacılık İdaresi yerel saatle 16.42'de düşen uçaktaki tüm yolcuların hayatını kaybettiğini duyurdu. Yolcular arasında Pakistanlı eski pop şarkıcısı Cüneyd Cemşid ve eşi de bulunuyordu.
Yetkililer, 47 kişi taşıyan uçağın yerel saatle 15.30'da ülkenin kuzeybatısındaki Çitral kentinden havalandığını ancak bir süre sonra kuleyle bağlantısının kesildiğini bildirdi.
UÇAK DAĞLIK ALANA DÜŞTÜ
PIA'ya ait PK-661 sefer sayılı yolcu uçağı, bölgedeki Karpal köyü yakınlarında düşmüş, çok sayıda ilk yardım ekibi ve askeri birlikler bölgeye sevk edilmişti. Medyaya yansıyan görüntülerde uçağın dağlık bir alana düştüğü ve alev aldığı görülüyor.
Havayolları'nın sözcüsü Danyal Gilani, kuzeydeki Chitral şehrinden başkent İslamabad'a giden uçak ile irtibatın kesildiğini söylerken Pakistan medyası uçağın kuzey bölgesinde düştüğünü açıkladı. Pakistan medyası ayrıca uçakta 47 kişi bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Yerel kurtarma görevlileri de PK116 sefer sayılı uçağın düştüğünü doğrularken en son Havelian civarında görüldüğünü belirtti. Yerel polis güçleri de uçağın Abottobad yakınlarında düştüğü haberini doğruladı.
KALKIŞTAN KISA BÜR SÜRE SONRA ÇAKILDI
Pakistan Uluslararası Havayolları'na (PIA) ait Chitral-İslamabad seferini yapan 47 yolcu ve mürettebat taşıyan uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra düştüğü bildirildi. Pakistan'da düşen uçağın PK 330 sefer sayılı ATR 42 model bir uçak olduğu belirtildi.
ENKAZ BULUNDU
Pakistan Ordu Sözcülüğü ISPR tarafından yapılan açıklamada uçağın düştüğü tespit edilen alana helikopterlerle arama kurtarma ekipleri gönderildi.
Kazanın gerçekleştiği yer, başkent İslamabad'a 125 kilometre mesafede. Arama kurtarma ekipleri, uçağın enkazını kazadan dakikalar sonra buldu. Ordu birlikleri ise, bölgeye helikopterle ulaştı.
GÖRGÜ TANIKLARI: TÜM CESETLER YANMIŞ
Görgü tanıkları, düşen uçaktan koyu bir duman bulutunun yükseldiğini aktarıyor. Birçok yanmış cesedin etrafa saçıldığını belirten görgü tanıkları, kurtulan olmadığını söylüyor. Yerel yetkili Tac Muhammed Han, "Tüm cesetler tanınmayacak derecede yanmıştı" dedi.
POP STAR DÜŞEN UÇAKTA
Reuters haber ajansı, düşen uçakta ülkenin ünlü pop starı Junaid Jamshed'in de bulunduğunu bildiriyor. 80'ler ve 90'larda Vital Signs rock grubunda yer alan Jamshed, peşinden gelen yıllarda kariyerine tek başına devam etmişti.
Yerel Geo televizyonu, uçağa binen yolcuların listesini yayınladı. Kanalın paylaştığı listede 42 yolcunun ismi bulunuyor. Bu listeye göre, uçakta beş de mürettabat bulunuyordu.
Pakistan Uluslararası Havayolları'na ait bir Airbus A300 uçağı, 1992 yılında Nepal'in başkenti Katmandu'da düşmüş ve 167 kişi ölmüştü.
Son büyük uçak kazası ise altı yıl önce gerçekleşmişti. Karaçi'den İslamabad'a doğru havalanan özel bir havayoluna ait yolcu uçağının düşmesiyle 152 kişi can vermişti.

Haberin Devamı