Gazete Vatan Logo

Okul katliamında eşini kaybetti acısına iki gün dayanabildi! İki gün sonra üzüntüden öldü...

ABD'yi dünyayı şok eden okul saldırısında öğretmen eşini kaybeden koca üzüntüden hayatını kaybetti. Lise hayatı boyunca sınıf arkadaşları tarafından konuşması ve giyinişiyle alay edilen 18 yaşındaki gencin yaptığı katliamın yarattığı şok dalgaları dünyayı sarsıyor. Saldırganın babası şoke eden bir açıklamada bulundu.

Okul katliamında eşini kaybetti acısına iki gün dayanabildi! İki gün sonra üzüntüden öldü...

Çocukluğu boyunca okul arkadaşları tarafından konuşması ve giyim tarzı nedeniyle dalga geçilen ve ailesiyle kötü bir ilişkisi olan 18 yaşındaki Salvador Ramos, yaptığı korkunç katliamdan sonra dünyanın gündeminde. Ramos, önce büyükannesini yüzünden vurdu. Ardından bir ilkokula gitti, bir sınıfa girdi, kurbanlarının kaçmasını engellemek için kapının önüne barikat yaptı. Ardından soğukkanlılıkla sınıftaki 19 öğrengi ve iki öğretmeni katletti. Katliamın ardından şok dalgaları yayılırken, kanlı saldırının yeni detayları ortaya çıkıyor ve gelişmeler yaşanıyor.

ÜZÜNTÜDEN ÖLDÜ
46 yaşındaki Irma Garcia, Salı günü 18 yaşındaki Salvador Ramos tarafından Robb İlköğretim Okulu'nda vahşide katledilen iki öğretmenden biriydi. 23 yıldır okulda eğitim veren öğretmen Irma Garcia'nın 24 yıllık kocası Joe Garcia da, eşinin ölümünden iki gün sonra kalp krizi geçirerek öldü. Çiftin 23 yaşındaki Cristian, 19 yaşındaki Jose, 16 yaşındaki Lyliana ve 12 yaşındaki Alysandra olmak üzere dört çocuğu vardı. Irma Garcia'nın yeğeni Twitter mesajında, Joe Garcia'nın eşinin öldürülmesinden yaşadığı üzüntü nedeniyle öldüğünü yazdı. Fox News kanalı, Garcia'nın kalp krizi sonucu öldüğünü bildirdi.

Haberin Devamı

ÖLMEDEN SAATLER ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
Katliamda öldürülen öğretmenin dul eşi Joe'nun hayatını kaybetmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Joe Garcia, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirmeden sadece birkaç saat önce merhum karısının anıtını ziyaret etti. 43 yaşındaki Garcia, Irma'nın öldürülmesinden iki gün sonra sabah saatlerinde Uvalde'deki anma alanına büyük bir vazoda kırmızı gül taşırken görüntülendi.

KENDİNİ FEDA ETTİ
Ailesi, Irma Garcia'nın polis tarafından, son nefesine kadar çocukları kucaklayarak korumaya çalışır bir halde bulunduğu bilgisini paylaşmıştı. Irma Garcia adına başlatılan yardım kampanyasında, "Sınıfındaki çocukları korumak için kendisini feda etti. O br kahramandı" yazıldı.

Dün akşam saatlerinde ksaba halkı, Garcia çiftini anmak ve çocuklara baş sağlığı dilemek için toplandı. Çocuklar ebeveynleri için düzenlenen ayinde hıçkırıklara boğulurken, Peder Eduardo Morales, yetim çocuklara "Biz sizin aileniziz artık" mesajı verdi.

Haberin Devamı

Çocukların hayatlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmak için bir GoFundMe sayfası kuruldu. Perşembe gecesine kadar 557.000 dolardan fazla bağış topladı.

KATLİAMCININ BABASINDAN ŞOKE EDEN AÇIKLAMA
Öte yandan saldırganla ilgili yeni bilgiler de ortaya çıkıyor. Dün, saldırganın annesi Adriana Reyes, oğlunun masum ilkokul öğrencilerini ve öğretmenleri katletmesine 'şaşırdığını' söylemişti. Adriana, oğlunun 'şiddet uygulayan ya da saldırgan biri olmadığını' iddia etmişti. Bu kez de silahlı saldırganın 42 yaşındaki babası Salvador Ramos, Daily Beast ile yaptığı röportajda oğlu Salvador hakkında konuştu.

Salı günü Robb İlköğretim Okulu'nda 19 çocuğu ve iki öğretmeni katleden Teksaslı saldırganın babası, 18 yaşındaki oğlu için özür diledi ve "Öğrenciler yerine keşke beni öldürseydi" diye konuştu. Oğlunun yaptıkları için çok üzgün olduğunu söyleyen Ramos, "Oğlumun böyle bir şey yapmasını hiç beklemiyordum" ifadelerini kullandı. 42 yaşındaki adam, uzaktaki işi nedeniyle oğlunun hayatında yer almadığını da itiraf etti.

Haberin Devamı

Annesinin kanser hastası olduğunu söyleyen baba Ramos, onu koronavirüse maruz bırakmak istemediği için pandemi nedeniyle oğluyla görüşemediğini aktardı. Saldırganın babası, oğluyla son olarak kısıtlamalar başlamadan önce görüştüğünü söyledi.

"İYİ BİR İNSANDI"
Oğlunun sebep olduğu ölümlere ve acıya rağmen Ramos, oğlunun “iyi bir insan” olduğunu iddia etti. "Sessiz bir insandı, içine kapanıktı. Kimseyi rahatsız etmedi ama insanlar onu her zaman rahatsız ediyordu" ifadelerini kullandı.

Arkadaşları ve akrabaları, Ramos'un ortaokul ve ortaokul boyunca konuşma bozukluğu, kekemelik ve pelteklik yüzünden zorbalığa uğradığını söyledi.