Gazete Vatan Logo

Ödev veren öğretmeni hapse atacak

Filipinler lideri Duterte, öğrencilerine ev ödevi veren öğretmenlerin hapse atılmasını öngören bir kararnameye imza attı

Ödev veren öğretmeni hapse atacak

Göreve geldiği günden bu yana başta uyuşturucu çeteleriyle mücadele için başlattığı operasyon olmak üzere aldığı kararlarla pek çok kesimin tepkisini çeken Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, imzaladığı son kararnameyle öğretmenleri hedef aldı.

Duterte, öğretmenlere ödev vermeyi yasaklayan, yasağa uymayan eğitimcilere de hapis cezası verilmesini öngören bir kararname imzaladı.

Kararnameyi Perşembe akşamı imzalayan Duterte, ‘Yeni uygulama tüm öğrencilere hak ettikleri özgürlüğü sağlayacak, böylece öğrenciler hafta içi okulda daha dinç ve istekli olacaklar’ dedi. Duterte, “Öğrenciler her sabah okula gitmek için uyanıyor ve günlerinin büyük bölümünü okullarda geçiriyorlar. Çocukluklarını yaşamaya ayırmaları gereken vakitleri ödev vererek ellerinden almamalıyız’ diye de ekledi.

Bir ila iki yıl hapis cezası

Kararnameyle birlikte bundan böyle öğrencilerine ev ödevi vermeye devam öğretmenler 50 bin Filipinler Pesosu para cezası ve 1 ila 2 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılacak. Duterte’nin uyuşturucu çetelerine karşı başlattığı kanlı operasyonda şimdiye kadar 5 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Uluslararası insan hakları örgütleri, polisin Duterte’nin emriyle insan haklarını ihlal ettiğini öne sürüyor.

Haberin Devamı