Gazete Vatan Logo

Obama ABD'de alay konusu oldu!

Eastwood haklı çıktı Obama’yı gören olmadı

Obama’nın rakibi Romney karşısındaki tutuk tavrı ABD basınında alay konusu oluyor.

ABD’de 4 Kasım’da yapılacak seçimlerde koltuğunu korumaya çalışacak olan Başkan Barack Obama ile rakibi Cumhuriyetçi Parti’nin adayı Mitt Romney arasında perşembe günü yapılan televizyon tartışmasının yankıları devam ediyor. ABD başkanlık seçimlerinde bir gelenek olan ve 70 milyon kişinin izlediği bu televizyon tartışmalarında Obama’nın şimdiye kadarki en kötü performansı sergilemesi ve tarihi bir hezimet yaşamasın ülkenin en saygın dergilerinden The New Yorker’a kapak oldu.

İnternet fenomeni olmuştu

Dergi geçen ay başında Cumhuriyetçi Parti’nin kongresinde Hollywood’un efsane ismi Clint Eastwood’un yapıtğı konuşmaya atfen hazırladığı kapakta Romney’yi yanındaki boş bir kürsüyle tartışırken resmetti. Eastwood da büyük ses getiren konuşmasında, kürsünün yanında koyduğu sandalyeye bakarak sanki Obama ile tartışıyormuş gibi yapmıştı. Basın tarafından “Görünmez Obama” olarak isimlendirilen konuşmasında ünlü oyuncu, Başkan’ın ekonomi, dış politika ve çevre gibi politikalarını eleştirerek, “Bugün yanımda Sayın Obama var. Başkanlık seçimleri için yarışırken verdiğiniz sözlere ne oldu” demişti. Salondakiler tarafından ayakta alkışlanan 82 yaşındaki ünlü oyuncu tüm dünyada fenomen olmuştu.

Öte yandan ABD’de işsizlik oranının yüzde 7.8’e düştüğünün açıklanması, televizyon tartışmasındaki performansıyla kendisini destekleyenlerde hayalkırıklığı” yaratan Obama’ya moral verdi.

Romney kopya çekti mi?

Cumhuriyetçi aday Mitt Romney’nin Obama ile yapıtğı televizyon tartışması sırasında kopya çektiği öne sürüldü. İddiaya göre, Romney herhangi bir kağıt parçasının kullanılmasının yasak olduğu programda zaman zaman mendilinin içine yazdığı notlara baktı. Romney cephesi iddiayı ciddiye almazken, Obama’yı destekleyen interet siteleri bu iddiaya kanıt olarak Cumhuriyetçi adayın mendiline baktığı kareleri yayınladı.

Haberin Devamı