Gazete Vatan Logo

O haber yalanlandı. İşte son durum!

Uzun süredir Kıbrıs'ta tedavi gören Nakşibendi Şeyhi Nazım Kıbrısı'nin hayatını kaybettiği sabah saatlerinde Doğan Haber Ajansı başta olmak üzere haber ajanslarından geçti. Bir süre sonra yayılan haberin doğru olmadığı anlaşıldı.

Dünyaca tanınmış bir sima olan ve birçok ülkede müritleri bulunan Nakşibendi Tarikatı Lideri Şeyh Nazım Kıbrısi'nin bu sabah hayatını kaybettiği haberi gündeme bomba gibi düştü.

Doğan Haber Ajansı, akciğer ve böbrek yetmezliği teşhisiyle Yakın Doğu Hastanesi’nde bir süredir tedavi gören 92 yaşındaki Kibrisi'nin sabah yaşamını yitirdiği yönünde bir haber geçti.

DHA'dan gelen son bilgilere göre Şeyh Nazım Kıbrisi'nin hayatını kaybettiğini ailesi DHA muhabirine yaptığı açıklamada söyledi. Ancak Yakın Doğu Hastanesi Şeyh Nazım Kıbrısi'nin hayati tehlikesinin sürdüğü yönünde bir açıklama yaptı.

DOKTOR: HAYATTA

Yakın Doğu Üniversitesi Hastanesi Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Savaşan ise Kıbrıs Postası'na yaptığı açıklamada, Şeyh Nazım Kıbrısi'nin öldüğü haberlerinin doğru olmadığını söyledi. Savaşan, Kıbrısi'nin hayati tehlikesinin sürdüğünü ve durumunun kritik olduğunu kaydetti. Açıklama şöyle:

17 Nisan 2014 tarihinden beri Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavisi devam eden Şeyh Nazım Kıbrısi'nin yapılan tüm tetkik ve tedavilere rağmen varolan Kronik Karaciğer yetmezliğinin de etkisi ile üç günden beri durumu daha da ağırlaşmış, şuuru kapanmış ve tüm destekleyıci tedavilere rağmen tansiyon düşüklüğü devam etmekle birlikte hayati tehlikesi sürmektedir..
Kamuoyunda çıkan haberler üzerine bu açıklamayı yapma gereği duyulmuştur.

'UMUDUN KESİLMESİ' AÇIKLAMASI ÖLDÜĞÜ YÖNÜNDE ALGILANDI

CNN'in haberine göre ise Kıbrısi'nin durumu ağırlaştı, ancak tıbbi olarak "öldü" denilemez. Yakınlarına umudun kesilmesi iletilmesi, Kıbrısi'nin öldüğü yönünde algılandı ve haber ajanslarına bu şekilde yansıdı.

Haberin Devamı