Gazete Vatan Logo

NATO'dan İsveç ve Finlandiya'ya davet! Stoltenberg: Türkiye için iyi bir anlaşma

İspanya'nın başkenti Madrid'de 32. NATO Zirvesi başladı. NATO liderleri az önce İsveç ve Finlandiya'yı ittifaka davet etme kararı aldıklarını duyurdu.

NATO'dan İsveç ve Finlandiya'ya davet! Stoltenberg: Türkiye için iyi bir anlaşma

Soğuk Savaş'ın bitiminden bu yana en büyük krizlerden biriyle karşı karşıya olan NATO liderleri, tarihi bir zirve için İspanya'nın başkenti Madrid'de bir araya geldi.

Zirvede 30 üye ülkenin lideri, bugün Avrupa-Atlantik güvenliğine yönelik tehdit ve meydan okumalar karşısında stratejik düzeyde görüş alışverişinde bulunacak.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg zirvenin ardından düzenlediği basın toplantısında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 'Bugün NATO liderleri birliğin yeni stratejik konseptini kabul ettiler. bu en son 2010 yılında güncellenmişti.' diyen Stoltenberg açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

"Bugün İsveç ve Finlandiya'yı davet etme kararı aldık. Rusya bizim güvenliğimiz hedef alıyor. Çin'e de tek bir kelime ile atıfta bulunduk 'Çin'in yapmış olduğu eylemler bizim güvenliğimizi tehdit etmektedir' şeklinde bir cümle ile kendine yer buldu.

Bugün NATO liderleri tarihi bir karar aldı. Türkiye-İsveç ve Finlandiya arasında imzalanan anlaşma İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğinin önünü açtı. 3 ülkeye de teşekkür ediyorum. Birlikte yol alma çabamızda bize katkıda bulundular. Bu anlaşma Türkiye için de İsveç ve Finlandiya için de iyi bir anlaşmadır, NATO için de iyi bir anlaşmadır. Ukrayna’nın adaylığı konusunda kapımız açıktır." dedi

Haberin Devamı