Gazete Vatan Logo

Mülteci kamplarında ‘uyuyan hücre’ alarmı

Fransa, Hollanda ve Almanya’daki mülteci kamplarında IŞİD’e ait, sayıları 20 civarında ve 24 saat içerisinde harekete geçme kapasitesine sahip ‘uyuyan hücreleri’ olduğu uyarısı yaptı

Mülteci kamplarında ‘uyuyan hücre’ alarmı

Fransız yetkililerini harekete geçiren bilgi, Şubat ayında Fransız polisine teslim olan IŞİD üyesi Saleh A. tarafından verildi. Saleh A., Hamza C. adlı IŞİD üyesiyle birlikte Almanya’nın Düsseldorf ve Hollanda’nın Nijmegen mülteci kamplarındaki ‘uyuyan hücrelerin’ lideri olduklarını ve 28 terör örgütünün, ‘yabancılar emiri’ olarak bilinen Abu Doujana al Tunisi’nin emirleri doğrultusunda, 24 saat içinde harekete geçebilecek şekilde eğitildiklerini anlattı. Saleh A., mülteci kamplarında dolaşmaktan yorulduğu için “pişmanlık yasasından” faydalanmak istediğini söyledi. Paris Savcılığı, bu bilgileri Le Monde gazetesine doğruladı.

Almanya’da 3 gözaltı

Almanya ise bu bilgiler ışığında geçen Perşembe günü Düsseldorf’ta Suriye uyruklu 3 kişiyi gözaltına aldı. Alman polisine göre, ‘uyuyan hücreye’ mensup olduğu sanılan bu kişiler, Düsseldorf’ta kalabalık bir alışveriş sokağına saldırı hazırlığı içindeydi. Hollanda Adalet Bakanlığı da, Saleh A.’nın açıklamaları ile ilgili olarak soruşturma başlattı. Güvenlik ve Adalet Bakanı Ard van der Steur, soruşturma sürdüğü için ayrıntılı açıklama yapamayacağını söyledi. Hollandalı yetkililere göre ise, yeterli kanıt olmadığı için henüz gözaltına alınan kimse yok yok. Ancak, Saleh A.’nın ifadesinde belirttiği zanlıların kimler ve nerede oldukları biliniyor. Hollandalı yetkililer yeterli delil olmadan yapılacak göz altı nedeniyle “uyuyan hücre” üyelerinin attığı her adımın istihbarat birimlerince yakından izlendiğinin altı çiziliyor.

Haberin Devamı