Gazete Vatan Logo

Michael Jackson'a veda

Popun kralı, Los Angeles yakınlarında toprağa verildi.

Aşırı ilaç kullamını nedeniyle 25 Haziran’da hayatını kaybeden efsanevi Amerikalı pop yıldızı Michael Jackson, ölümünden 75 gün sonra dün California eyaletine bağlı Forest Lawn Glendale’deki anıt mezarda defnedildi




Janet Jackson, La Toya Jackson ve Michael’ın çocukları da dahil aile üyeleri ile Elizabeth Taylor ve Macaulay Culkin gibi ünlülerin hazır bulunduğu törene 200 kadar davetli ve 435 medya mensubu katıldı. Polis araçları, aralarında Rolls-Royce’lar ve Cadillac’ların bulunduğu 31 araçlık cenaze konvoyuna eşlik ederken, film ve televizyon yapımlarında kullanılan türden geniş, balona benzer şekilde şişirilmiş ışıklandırma araçlarıyla, ileri geri hareket ederek çekim yapan bir kameranın, özel olarak inşa edilmiş mermer anıt mezarın önünde konuklara ayrılan bölümde çekim yaptığı görüldü. Görüntülerin Jackson’ın hayatının anlatıldığı bir belgeselde kullanılacağına inanılıyor. 50 yaşında doktorunun aşırı ilaç vermesi nedeniyle kalp krizi geçirerek ölen Michael Jackson’ın mumyalanmış naaşı, otopsiler için uzun süre Glendale’deki Freedom cenaze evinde, altın bir tabutun içinde özel bir odada dondurulmuş olarak saklanıyordu.

YAKIN DOSTU LİZ DE KATILDI

Jackson’ın anne ve babası Joe ve Katherine ile 3 çocuğu; Prince Michael (12), Paris Michael (10) ile 7 yaşındaki Prince Michael II (7) törende gözyaşlarını tutamadı. Cenazeye ayrıca Michael’ın yakın dostları Elizabeth Taylor ve Macaulay Culkin de katıldı. Şarkıcı için 7 Temmuz’da, kentin Beverly Hills mezarlığında ailesi tarafından cenaze töreni düzenlenmişti.


Haberin Devamı