Gazete Vatan Logo

Kuzey Kore Güney Kore'yi yerden yere vurdu!

Güney Kore'de Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin yakın arkadaşı Choi Soon-sil'in devlet işlerine müdahale ederek Park'ın resmi yazışmalarını yaptığının ortaya çıkmasının ardından Kuzey Kore, 'Gölge Başkan' skandalını kullanarak Güney Kore'yi yerden yere vurdu.

Kuzey Kore Güney Kore'yi yerden yere vurdu!

Güney Kore Devlet Başkanı Park'ın 40 yıllık arkadaşı Choi'nin, Park'ın önemli konuşma metinlerini kaleme aldığı ortaya çıkmasının ardından son 3 gündür yüzbinlerce Koreli başkanlık sarayı ve önemli devlet binalarının önünde protesto gösterileri düzenlemeye devam ediyor. ABD'nin müttefiki olan Güney Kore'nin rakibi konumundaki Kuzey Kore'den ortaya çıkan skandalın ardından zehir zemberek açıklamalar geldi. Pyongyang'ın güdümünde haberler yapan Merkezi Habe Ajansı, ortaya çıkan skandalın 'yozlaşmışb,r yönetimin kaçınılmaz bir sonucu' olarak nitelendirirken Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye'nin ise 'Çağdaş Kore toplumunun en deforme, anormal ve aptal insanı' olarak tanımlandı.

'PARK, ABD'NİN EN YALAKA SÖMÜRGE ORGANI'

Ülke genelinde eleştirel ve muhalif yayınlara bile tahammül edemeyen Pyongyang yönetiminin yayın organı, yaşanan skandalı 'Daha önce Güney Kore tarihinde eşi benzeri görülmemiş, güç odaklı sinsi bir yozlaşma' olarak nitelendirdi. Kuzey kore hükümetinin resmi yayın organlarından Rodong Sinmun gazetesi ise 64 yaşındaki Park'ı ABD'nin 'en yalaka sömürge organı' şeklinde ağır bir ithamda bulundu.

Haberin Devamı

'ÜLKE BİR CADI KAZANI GİBİ KAYNIYOR'

Kuzey Kore Dışişleri Bakanlığı görevlisi Jon Min Dok da AP'ye yaptığı açıklamada, "Şu anda tüm ülke bir cadı kazanı gibi kaynıyor. Dok, Park yönetimini 'düşünce ve yönelimden yoksun bir yönetim' olarak tanımladı. Park ve arkadaşı Choi Soon-sil'in adının karıştığı skandal ülkede siyasi deprem yarattı. Park ile olan arkadaşlığını kullanıp kişisel servet elde ettiği iddia edilen Soon-sil için yakalama kararı çıkarılırken kabinede başbakan ile maliye ve finans bakanları değiştirildi. Protestocular tarafından istifası istenen Park, Choi skandalı nedeniyle televizyona çıkarak Güney Kore halkından özür dilemişti. Choi'nin, kültürel ve spor faaliyetlerini destekleme adı altında, yardım kuruluşlarından zimmetine yaklaşık 9 milyon dolar geçirdiği de iddia ediliyor.