Gazete Vatan Logo

Kürt güçleri IŞİD'e ulaştı!

Kürt güçleri IŞİD'e ulaştı!

YPG'nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri (DSG), IŞİD’in Suriye’deki merkezi Rakka’ya başlattığı operasyon ikinci gününe girdi.

DSG, dün gece Kertaç köyü çevresi ile 2 mezrayı IŞİD’den kurtardı.

Rûdaw’ın yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, uluslararası koalisyonun savaş uçakları ise Heşa köyünü bombalıyor.

Öte yandan, IŞİD’liler sivillerin Rakka’dan ayrılmasını engellemeye çalışırken, kaçmayı başaranlar her şeylerini geride bırakıyor.



DSG dün Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, “Güçlerimiz bugün Rakka’ya doğru harekete geçti. DGS güçleri olarak amacımız Rakka’yı IŞİD teröristlerinden kurtarmaktır ki, şehrin vatandaşları da bunu birçok kez bizden istediler” açıklaması yapılmıştı.



ABD Merkez Kuvvetler Komutanı (CENTCOM) General Joseph Votel, iki gün önce Rojava’nın Kobani kentinde operasyona katılacak olan DSG yetkilileri ve komutanlarla görüşmüştü.

ABD'li komutan Kobani’de, Rakka operasyonuna başlanması durumunda ellerinden gelen desteği sunacaklarını söylemişti.

Haberin Devamı



Geçtiğimiz günlerde ABD’li 100 askeri uzman daha Kobani'ye gitmişti.

IŞİD, 29 Haziran 2014’te Rakka’da “hilafeti” ilan etmişti.

Koalisyon güçleri 23 Eylül 2014’te Rakka’ya hava saldırısı başlatmıştı.

RAKKA'DA GENİŞ BİR BÖLGE IŞİD'DEN TEMİZLENDİ!


Aralarında PYD'nin de bulunduğu ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri'nin "IŞİD'in başkenti" olarak gösterilen Rakka'ya yönelik operasyonu sürüyor.

Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü'nden yapılan açıklamaya göre, Suriye Demokratik Güçleri, Türkiye sınırı yakınlarındaki Tel Abyad'dan, Rakka'nın 60 kilometre kuzeyindeki Ain Issa bölgesine kadar geniş bir bölgeyi IŞİD'den temizledi.

PYD ve Suriye Demokratik Güçleri içindeki diğer örgütlerin, kuzey bölgesinde tam egemenlik sağladıktan sonra Rakka'ya operasyon düzenleyecekleri belirtiliyor.