Gazete Vatan Logo

Köpek katliamı

Kanada'da işler yolunda gitmeyince kızak köpeklerine toplu katliam gerçekleştirdi

Kanada’da bir turim şirketi işler yolunda gitmeyince sahip olduğu kızak köpeklerine toplu katliam gerçekleştirdi. İki gün içinde toplam 100 köpek tüfekle vurularak öldürüldü.

Kanada’da iflasın eşiğine gelen bir şirket 100 kızak köpeğini öldürdü. Vancouver’da düzenlenen 2010 Kış Olimpiyatları sonrasında, kızak sporuna ilginin azaldığı belirtilirken kıyımın sebebi olarak turistlerin bölgeye gitmemesi gösterildi. Hayvanların tüfekle vurulduğu bildirilirken bazı köpeklerin bölgeden metrelerce uzakta ölü bulunduğu açıklandı. Toplu köpek kıyımı için açılan soruşturmada konuşan Marcie Moriarty “Ölümleri biçimlerini tarif edecek bir kelime yok” dedi.



Yüzlercesi olabilir

Yetkililer şirketin incelendiğini ve köpekleri öldüren kişi ve kişilerin bulunması için düğmeye basıldığını açıkladı. Moriarty, tur şirketinde çalışanların masum olduklarını düşündüğünü ama şirketin sorumlu olduğunu açıkladı. Karlı hava yüzünden toplu köpek mezarlarıyla karşılaşma olasılığının olduğu açıklandı.

Aracı kurumlar yaşananların farkında olmadıklarını ve şirketle ticaret haricinde hiçbir bağları olmadığını açıkladılar. Bölgede saldırıya uğradığı bir kurt köpeğini öldüren bir adam gözaltına alındı.

Haberin Devamı