Gazete Vatan Logo

Kızını sünnet ettiren yargılanacak!

İngiltere'de 1.4 milyon sterlin bütçeyle başlatılan programa göre, kızını sünnet ettiren ailelerin yargılanması kararı onaylanıyor.

Kızların zorla evlendirilmesi ve sünnet ettirilmesini engellemek amacıyla UNICEF ve İngiltere hükümetinin ortaklaşa düzenlediği ‘The Girl’ isimli zirvede açıklanan karara göre bundan böyle yılda yaklaşık 170 bin kadının kadın sünneti operasyonu geçirdiği İngiltere'de kadın sünnetinin önüne geçilecek.

Başbakan David Cameron, “Bütün kızların şiddet ve baskıdan uzak hayatlar yaşamaya, evlenmeye zorlanmamaya ve onları hem fiziksel hem de duygusal olarak kalıcı olarak yaralayacak kadın sünnetinden uzak durmaya hakları var. Böyle kabul edilemez gelenekler, bazı toplumlarda ne denli kök salmış olurlarsa olsunlar hem İngiltere’de hem de dünyanın geri kalanında kadın haklarını ihlal etmektedir” dedi.

İngiltere’de kadın sünneti 1985’ten beri yasalara aykırı olsa da 2014’e kadar bu konuda hiçbir yargılama yapılmamıştı. Milletvekilleri kadın sünnetiyle mücadelede İngiltere'nin başarısızlığının bir "ulusal bir skandal" olduğunu söylüyor

Haberin Devamı