Gazete Vatan Logo

Kartel vahşeti! Kadın polisi kaçırıp tecavüz ettiler, cesedini parçaladılar

Meksika'da Kartel tarafından kaçırılan Vanessa Torres Galán'ın cansız bedeni bulundu. Yapılan otopsi çalışmaları kapsamında genç kadının işkence ve tecavüze uğradığı belirtilirken göğüslerinin de parçalandığı aktarıldı. Korkunç gerçek daha yapılan otopside ortaya çıktı. Kadın polisin mesai arkadaşlarından ise beklenmeyen bir talep geldi. İşte haberin detayları...

Kartel vahşeti! Kadın polisi kaçırıp tecavüz ettiler, cesedini parçaladılar

Meksika’nın en büyük ve en tehlikeli oluşumlarından biri olan, tüm ülkenin korktuğu Kartel genelde uyuşturucu ticareti yapmasıyla ünlenerek servetine servet kattı.

EN BÜYÜK İSİM 'EL CHAPO' YAKALANDI

Dünyanın en büyük uyuşturucu kaçakçılığı organizasyonlarından biri olan Sinaloa'nın lideri olan ve pek çok dizine ve filme konu olan El Chapo lakaplı Joaquín Guzmán, önce 2014 yılında yakalandı. El Chapo, hapishanede duşların altına 1,5 kilometre uzunluğunda tünel kazdırıp firar etti. Firarı neredeyse 2 yıl süren El Chapo, 8 Ocak 2016’da yeniden yakalanarak ABD'de cezaevine girdi.

Lidersiz kalan Sinaloa’nın başına El Chapo’nun oğlu olan Ovidio Guzmán geçti. 1990 doğumlu Ovidio çok küçük yaşta uyuşturucu kaçakçılığı işine başlamıştı ve başa geçer geçmez ABD’nin radarına girdi. Meksika Karteli ile amansız bir savaşta olan ABD, genç kartel liderinin yakalanmasını sağlayacak bilgi karşılığında 5 milyon dolar vereceğini açıkladı.

EL CHAPO'NUN OĞLU ÜLKEYİ KARIŞTIRDI

İlk olarak 2019 yılında Meksika güvenlik güçleri tarafından yakalanan Ovidio, kartel için çok önemli bir isimdi. Silahlı kartel üyeleri, Ovidio serbest bırakılana kadar ülkeyi savaş alanına çevireceklerini söyledi. Sivillerin hedefte olmasından dolayı geri adım atmak zorunda kalan yetkililer, Ovidio’yu serbest bıraktı. Bu olaydan bir ay sonra ise Ovidio’yu tutuklayan bir polis memuru suikasta uğradı.

Haberin Devamı

2023 yılına gelindiğinde ise 5 Ocak’ta düzenlenen operasyonla Culiacan şehrinde tekrar yakalanan Ovidio, buradan Mexico City’ye transfer edildi. Ovidio’nun tutuklanması ile tekrar saldırıya geçen kartel üyeleri ile güvenlik güçleri arasında adeta bir savaş çıktı. Çıkan çatışmalarda 10 asker, 19 kartel üyesi ve 1 polis memuru hayatını kaybetti.

İŞKENCE VE TECAVÜZ İZLERİ BULUNDU

Posta'da yer alan habere göre; Bir kartel dehşeti de Meksika’nın Veracruz şehrinde yaşandı. Polis memuru olan Vanessa Torres Galán'ın cesedi 12 Ocak günü bulundu. Kadın memurun cesedinde yapılan incelemelerde ise bedeninde çok sayıda işkence izi olduğu tespit edildiği söylendi. Kadın polisin mesai arkadaşları korkunç duruma karışan kişilerin bulunup cezalandırılmasını talep etti.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz salı günü görev esnasında bir arkadaşı ile kartel tarafından kaçırılan Vanessa'nın bedeninde tecavüz izleri de tespit edildi. Arkadaşları tarafından güçlükle tespit edilen Vanessa'nın göğüslerinin parçalandığı da dosyada yer aldı.

MESAİ ARKADAŞLARINDAN ŞAŞIRTAN İSTEK

Vanessa'nın cansız bedeninin bulunmasıyla birlikte ekipler acı haberi ailesine de verdi. Ailesi cesedin genç kadına ait olduğunu doğruladı. Veracruz Valisi Cuitláhuac García ise olayla ilgili 3 şüphelinin gözaltında olduğunu açıklayarak 'Cordoba'da işler şu anda sakin, kontrol altında, ancak polis operasyonu devam ediyor' dedi. Kadın polisin öldürüldüğü Veracruz bölgesinde, CJNG ve Los Zetas kartellerinin savaştığı biliniyor.

Kartel tarafından kaçırılan ve işkence edilerek defalarca tecavüze uğradığı tespit edilen kadın polis için mesai arkadaşları harekete geçti. Kadın polisin meslektaşları, bu vahşeti işleyenlerin ‘kadın cinayeti’ suçundan tutuklanarak yargılanmasını talep etti.

Haberin Devamı