Gazete Vatan Logo

Karısını öldürmek için kiralık katil tuttu şeytani planı böyle bozuldu!

ABD'de 1994 yılında işlenen korkunç cinayetin detayları şok etti. Eşini öldürmesi için kiralık katil tutan koca idam cezasına çarptırıldı. İdam edilmek için 29 yıl bekleyen 3 çocuk babası ölüme giderken söyledikleriyle herkesi şoke etti.

Karısını öldürmek için kiralık katil tuttu şeytani planı böyle bozuldu!

ABD'nin Teksas eyaletinde eşi ile birlikte yaşayan Farah Fratta, kadın kuaförüne gidip saçlarını yaptırmak için yola çıktı. Atascocita şehrinde kuaförde işlerini hallettikten sonra evine giden Fratta, arka bahçesinde kendisini bekleyen kişinin farkında bile değildi.

Tüm mahalle bir anda gelen silah patlama sesiyle yankılandı. Fratta'nın komşusu Laura Hoelscher yaşadıklarını şu şekilde anlattı:

Bir anda patlama sesi duydum ve hemen pencereden dışarı baktım. Büyük bir çığlık sesi duydum ve Farah'ı yere düşerken gördüm. Sonra bir silah sesi daha duydum.

KOMŞULARI FARK ETTİ
Laura ve kocası Darin, Farah Fratta'yı arabasının yanında yere yatmış yardım isterken görmüştü. "Onun yerden kalkamadığını fark ettiğimizde hemen 911'i aradık" diyen Laura, acil durum ekiplerine oraya yaşananları anbean anlatmaya başladı.

Laura telefonda ekiplere durumu anlatırken bir adamın yakınlardaki ağacın arkasında saklandığını gördü. Panik içerisinde durumu anlatmaya çalışan Laura'nın gördüğü kişi, siyah pantolon ve tişört giymiş siyahi bir adamdı. Hemen olay yerine intikal eden ekipler, Fratta'yı olay yerinde müdahale etti ancak talihsiz kadın aldığı kurşun yaraları sebebi ile hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

"ŞEYTANİ PLANININ BİR PARÇASI"
Fratta'nın öldürüldüğü gece, 4,6 ve 7 yaşındaki çocukları babaları ile birlikteydi. Baba Robert Fratta, genelde çarşamba günleri çocuklarını dışarıda yemeğe götürüp geceyi onlarla birlikte geçiriyordu ancak o gece Robert, çocukları kiliseye götürmüştü. Farah'ın ölümünü araştıran savcılar ise bunun Robert'ın 'şeytani' planının bir parçası olduğunu söyledi.

7 yaşındaki Bradley, o gece babalarının onları kiliseden sonra eve götürdüğünü hatırladığını söyleyerek, "Hatırladığım ilk şey, her yerin sarı bantlarla dolu olmasıydı. Sadece oraya geldiğimi ve babamın neler olup bittiğine çok şaşırdığını hatırlıyorum" ifadelerini kullandı.

"NEREDE O ADİ PİSLİK"
Farah Fratta'nın ailesi, bir komşunun arayıp kızlarının başından iki kez vurulduğunu söylemesi üzerine eve koştu. Farah'ın annesi, olay yerine ilk gittiğinde kızının gözlerinin hala açık olduğunu söyleyerek onun gözlerini kapattığını anlattı.

Haberin Devamı

Baba Lex ise kızının cansız bedenini görünce ilk olarak damatı Robert'ı kast ederek 'Nerede o adi pislik' dedi. Kızının öldürülmesi ile ilgili bir alakası olduğuna emin gibiydi.

Olayla ilgili çalışmalar yapan ekip de bu cinayet ile ilgili Robert'tan şüpheleniyordu. Ancak elle tutulur deliller bulup cinayetle suçlanması için birkaç aya ihtiyaç vardı.

ŞOK TABANCALI SALDIRGAN
Robert aslında eşi Farah katledilmeden aylar önce güvenlik güçlerinin radarına girmişti. Farah geçmişte bir kere gece uyanıp baş ucunda elinde şok tabancası olan birini gördüğünü söylemişti.

Büyük korkuya kapılan Farah, daha sonra şok tabancasıyla saldırıya uğradı. Saldıran kişinin kimliği bilinmese de Farah, kocasından şüphelendiğini ancak ortada hiçbir delil olmadığını belirtmişti.

ŞÜPHELİ KOCANIN ŞÜPHELİ HAREKETLERİ
Robert Fratta'nın eşi Farah öldükten sonraki davranışları onu bir hayli şüpheli konumuna getirmişti. Cinayet soruşturma ekipleri tarafından sorgulanan Robert, eşinin öldürülmesinden yalnızca günler sonra bir televizyon kamerasının karşısına geçerek gülümseyerek röportajlar veriyordu.

Haberin Devamı

Robert, yapılan sorgulamada kendi üzerine hiçbir suçu almazken sürekli başkalarını suçlar halde gözüktü. Polis ekipleri ise Robert'ın arabasında yaptığı incelemede 1000 dolar bulundu. Polis bu durumu şüpheli buldu ve Robert'ın görüştüğü insanları sorgulamaya başlandı.

18 YAŞINDAKİ KİRALIK KATİL
Gittiği spor salonunda sürekli karısından kurtulmak istediğini öğrenilen Robert, karısını öldürmek adına bir kiralık katil tuttuğu ortaya çıkarıldı. Robert'ın tuttuğu kiralık katil ise kendisinin komşusu 18 yaşındaki Howard Guidry'di.

1996 yılına kadar süren duruşmaların ardından idam cezasına çarptırılan Robert Fratta, hücresinde ölümü beklemeye başladı. 2009 yılında tekrar yargıç karşısına çıkan Fratta, burada da suçlu bulundu ve idam cezasının devamı kararı verildi.

SON SÖZÜNÜ SÖYLEMEYİ REDDETTİ
Teksas eyaletinde 2023 yılında idam edilen ilk kişi olan Fratta, 10 Ocak'ta 65 yaşında hayata gözlerini yumdu. Kendisini öldürüleceği odaya götüren yetkililer Fratta'ya son bir sözü olup olmadığını sordu. Fratta ise tek bir cevap verdi: Hayır.

Haberin Devamı

Fratta'nın idamı, yerel saat ile 19.25'te kendisine ilk doz iğnenin yapılması ile başladı. Peş peşe damardan verilen zehir ile git gide hissizleşen Fratta'nın 24 dakika sonra tam 19.49'da öldüğü bildirildi.