Gazete Vatan Logo

Kanlı seri katil Ted Bundy ile benzerliği dehşete düşürdü! 4 üniversite öğrencisini vahşice katletti...

Seri katillerin sıkça rastlandığı ABD'nin Idaho eyaletinde, 4 üniversite öğrencisini kampüsteki evlerinde vahşice öldüren katil Bryan Kohberger ile 70'li yılların canisi Ted Bundy arasındaki benzerlikler gözler önüne serildi. Bundy'nin eski avukatının söyledikleri, adeta kan dondurdu.

Kanlı seri katil Ted Bundy ile benzerliği dehşete düşürdü! 4 üniversite öğrencisini vahşice katletti...

ABD'nin kuzeybatısında yer alan Idaho eylatinde 13 Kasım'da Şükran Günü tatili öncesinde Idaho Üniversitesi, korkunç bir seri cinayete sahne oldu. Idaho'da yaşayan ve burada üniversite okuyan 20 yaşındaki Ethan Chapin, 21 yaşındaki Madison Mogen, 20 yaşındaki Xena Kernodle ve 21 yaşındaki Kaylee Goncalves'in cansız bedenlerine ulaşıldı. Katil ise günlerce kayıplara karışmış ve yakalanamamıştı.

Olayın üzerinden geçen haftaların ardından en sonunda tüm oklar 28 yaşındaki Bryan Kohberger'i göstermeye başladı. Cinayet ile ilgili olarak aranan beyaz bir otomobilin peşine düşen polis ekipleri, aracın Kohberger'e ait olduğunu ve cinayet mahallinden alınan DNA örneklerinin uyduğunu duyurdu.

Bryan Kohberger (28) isimli zanlı, cinayeti işlediği kampüsten 3 bin 800 kilometre uzakta, Pennsylvania eyaletindeki ailesinin evinde kalırken polisin sabaha karşı düzenlediği baskında yakalandı. Polis ve FBI, olay yerinden alınan DNA örnekleri Kohberger’le eşleşince takibe aldıklarını açıkladı.

Bryan Kohberger'in cinayetleri, 1978'de kanlı cinayetler işleyen seri katil Ted Bundy ile benzerlikler gösteriyordu. Seri katil Ted Bundy'den sağ kurtulan iki kurban, Idaho'daki cinayetlerin benzerlik taşıdığını iddia ediyor.

Haberin Devamı

Ted Bundy'den kurtulan Karen Pryor, katıldığı programda "Pek çok seri katil oldu. Ancak Kohberger neredeyse Bundy'nin cinayetlerini yansıtan bir cinayet seçiyor gibi. Bu bir tesadüf mü? Bilemiyorum" dedi.

Kohberger'in cinayetiyle ilgili haberler çıktığında Bundy'den sağ kurtulan Cheryl Thomas, trajik olayın onu 15 Ocak 1978'deki trajediye geri götürdüğünü söyledi. olaylarına geri getirdiğini söyledi. Pryor, Bundy'nin bir kız öğrenci yurdundaki saldırısından zar zor kurtulmayı başarmıştı.

Ted Bundy

15 Ocak sabahı erken saatlerde Bundy, Florida Eyalet Üniversitesi'ndeki kız öğrenci yurduna girdi ve uyuyan öğrencilere cehennemi yaşattı. Evde dört kıza saldırıp sopayla vurdu, Margaret Bowman ve Lisa Levy'yi öldürdü. Karen Pryor ise kaçmayı başardı. Polis olay yerine gelirken Bundy yakınlardaki bir eve girerek Thomas'a saldırdı.

Haberin Devamı

Kohberger'in cinayetlerinin Bundy'ninkini nasıl yansıttığı sorulduğunda, Pryor, "Bundy kız öğrenci yurduna girdi ve onları öldürmek için sistematik davrandı" dedi.

'BUNDY'NİN KOPYASI'

Kohberger'le benzer şekilde Bundyi kız yurduna girdikten sonra haftalarca iz bırakmadan ortadan kayboldu. Özel dedektif Bill Warner, ilk düşüncesinin Idaho katilinin "Bundy'nin bir kopyası" olduğu olduğunu söyledi.

Ted Bundy'nin eski avukatı John Henry Browne, hem Idaho hem de Bundy davalarında kurbanları öldürmesinde 'öfkenin' hakim olduğunu söyledi. Browne, "Çok rastgele. Ve cinayet tarzı çok acımasızdı. Kariyerim boyunca muhtemelen 50, belki daha fazla cinayet davası açtım. Ve bu benzerliklere sahip olan sadece ikisi var" dedi.

Bundy, Thomas ve Pryor da dahil olmak üzere kurbanlarını dövmek için bir kütük kullanırken, Kohberger'in dört öğrenciyi bıçaklamıştı.

Bundy yakalandığında en az 30 cinayeti itiraf etti ve 1989'da Florida'da idam edildi. Kohberger ise tüm suçlamaları reddediyor.

Haberin Devamı