Gazete Vatan Logo

İtalya'da hükûmet krizi! Cumhurbaşkanı Mattarella, Başbakan Draghi'nin istifasını reddetti

Son dakika gelişmesi. İngiltere'nin ardından İtalya'da da istifa depremi. İtalya Başbakanı Mario Draghi, koalisyondaki partinin güven oylamasına katılmaması gerekçesiyle bu akşam saatlerinde istifasını Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'ya sunacağını açıkladı. Ancak Cumhurbaşkanı Mattarella, Draghi'nin istifasını reddetti.

İtalya'da hükûmet krizi! Cumhurbaşkanı Mattarella, Başbakan Draghi'nin istifasını reddetti

İtalya Başbakanı Mario Draghi, hükümet ortağının desteğini kaybetmesinin ardından istifasını açıkladı. Draghi, kabine üyelerine yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanına istifamı sunacağım" dedi.

CUMHURBAŞKANI REDDETTİ

Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella Başbakan Draghi'nin istifasını reddetti.

İtalya'da Başbakan Mario Draghi artan enerji fiyatları nedeniyle ailelere ve işletmelere destek için 23 milyar Euro tutarında ekonomik yardım paketi hazırlamıştı. Paket Parlamento'nu üst kanadı senatoda bugün oylamaya sunuldu. Ancak koalisyon ortaklarından 5 Yıldız Hareketi (M5S) lideri Giuseppe Conte, yardımı yetersiz bularak senatodaki oylamayı boykot etti.

Mario Draghi, yoluna 5 Yıldız Hareketi olmadan da devam edebilirdi fakat bu şeklide hükümete liderlik etmeyeceğini açıklamıştı.

ERKEN SEÇİME GİDİLEBİLİR

Analistler, yardım paketine yönelik muhalefetin ideolojik değil, parti içi anlaşmazlıkların bir sonucu olduğunu savundu. İtalya’da Haziran 2023te yapılması planlanan genel seçimlerin Draghi’nin istifası sonrası erkene çekilebileceği ifade edildi.

Haberin Devamı

BORIS JOHNSON BASKILARA DAYANAMAYARAK İSTİFA ETMİŞTİ

İngiltere'de başbakan Johnson siyasi krize bir gün dayanabilmiş ve kameralar önünde Muhafazakar Parti liderliğini bıraktığını duyurmuştu. Johnson, partisi yeni başkanı seçinceye kadar başbakanlık görevini yürütecek.