Gazete Vatan Logo

İstismara uğradı, kolları kesildikten sonra uçurumdan atıldı! Mahkemeden isyan ettiren karar

ABD'de yaşayan 15 yaşındaki genç kızın başından geçenler ülkeyi dehşete düşürdü. Genç kızın kabusu evden kaçmasıyla başladı. Bilmediği bir şehirde tek başına kalan Mary Vincent, dedesine gitmek üzere tek başına yürürken, kendisine yardım etmek istediğini düşündüğü adamın aracına bindi. Daha sonra olanlar ise ülke tarihinde en çok konuşulan dehşetlerden biri haline geldi. Genç kıza tecavüz edip kollarını kesen adam intikam yeminleri etti. Daha sonra yaptıkları ise herkesin kanını dondurdu.

İstismara uğradı, kolları kesildikten sonra uçurumdan atıldı! Mahkemeden isyan ettiren karar

ABD'de 1978 yılın gerçekleşen olay duyanların kanını dondurdu. Nevada eyaletinin Las Vegas şehrinde doğup büyüyen Mary Vincent, 15 yaşına geldiğinde evden kaçma kararı aldı. Erkek arkadaşıyla birlikte California'ya taşınan Vincent, burada bir arabada yaşamaya başladı. Kısa süre sonra erkek arkadaşı başka bir kıza tecavüz ettiği suçlamasıyla karşı karşıya kaldı ve tutuklandı. Böylece 15 yaşındaki Vincent hiç bilmediği bir yerde tamamen yalnız kalmıştı.

1978 yılının 29 Eylül'ünde Corona şehrinde yaşayan dedesini ziyaret etmek için yola çıkan Vincent, yaklaşık 650 kilometrelik yolu yürüyerek gitmeye karar verdi. Yol üzerindeyken 50 yaşındaki Lawrance Singleton, tek başına yürüyen genç kızı fark etti ve onu gideceği yere kadar bırakmayı teklif etti. Vincent, masum görünen bu yaşlı adamın teklifini kabul etti.

SON ANA KADAR KANDIRDI

Singleton'un aracına bindikten sonra Vincent, bir hata yapmış olabileceğini fark etti. Genç kızın hapşırması üzerine yaşlı adam onu kontrol etmek için arabayı kenara çekip boynundan ateşini ölçtü. Vincent başta bundan korksa da yaşlı adamın yalnızca kibarlık yaptığını düşünerek uykuya daldı.

Haberin Devamı

Vincent araçtaki uykusundan uyandığında aracın, gideceği yerden yanlış bir yolda olduğunu gördü. Bu gelişme onu huzursuz etmişti. Aracın içinde bulduğu sivri uçlu bir sopayı yaşlı adama doğru tutarak ona geri dönmesini söyledi. Singleton, kendisinin 'hata yapmış dürüst biri' olduğunu söyleyerek geri döndü.

TECAVÜZ EDİP KOLLARINI KESTİ

Kısa süre sonra ihtiyaç molası sebebiyle arabayı durduran Singleton, esnemek için aşağı inen Vincent'ın başına vurup geri araca sürükledi. Burada genç kıza tecavüz eden Singleton, eğer bağırırsa onu öldüreceğini söyleyerek tehditler savurmaya başladı.

Kendisini bırakması için yaşlı adama yalvaran Vincent, "Serbest kalmak mı istiyorsun? Seni serbest bırakacağım" cevabıyla karşılaştı. Ardından Singleton, aracında bulunan baltayı alarak genç kızın kollarının dirseklerinden aşağısını kesip "Tamam, şimdi gitmekte özgürsün" dedi.

İMKANSIZI BAŞARDI, HAYATTA KALDI

Haberin Devamı

Yaşlı adam, kanlar içindeki Vincent'ı uçurumdan aşağı itti ve genç kızı ölüme terk etti. Vincent ise her şeye rağmen hayatta kalmayı başardı.

Çıplak ve bilinçsiz bir şekilde 5 kilometre sürünerek anayola çıkan Vincent, kollarını havaya kaldırarak kan kaybını azaltmaya çalıştı. Genç kızı yol kenarında kanlar içerisinde gören ilk araç, ona yardım etmek yerine yolunu değiştirerek hızla oradan uzaklaştı. İkinci araç ise durarak genç kızı hastaneye götürdü.

Kritik ameliyat sonucunda hayata döndürülen Vincent'a protez kollar takıldı. Bu protezlere alışmak için yıllarda rehabilitasyona gitmesi gerekecekti. Vincent bunun yanı sıra yaşadığı travmayla başa çıkmak için yoğun şekilde psikoterapi seanslarına başladı.

Kendisine tecavüz edip dehşeti yaşatan Singleton'ın her detayını birebir hatırlayan Vincent, verdiği tarifle kısa süre içerisinde onu yakalattı. Vincent, yaşlı adamla duruşma salonunda yüz yüze geldi. Buradan tam kalkıp giderken Singleton, genç kıza eğilerek "Bu işi bitireceğim. Geri kalan tüm hayatıma mal olsa da bunu yapacağım. Başladığım işi bitirmeden ölmeyeceğim" sözlerini kullandı.

Haberin Devamı

Duruşmanın sonunda tecavüz, adam kaçırma ve cinayete teşebbüs suçlarından cezaevine gönderilen Singleton, burada 8 yıl geçirdikten sonra şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Bu andan itibaren Vincent tüm hayatını korku içerisinde yaşamaya başladı. Singleton'ın mahkemede kendisine söylediklerini unutamıyordu.

ŞARTLI TAHLİYEDE CİNAYET

Hapisten çıkan Singleton, 1990'ların sonlarında Florida eyaletine taşındı. Sicili sebebiyle kimse kendisini kabul etmiyordu. Singleton, 1997 yılının 19 Şubat günü Roxanne Hayes isimli genç kızı evine götürdü. Evde genç kıza tecavüz eden Singleton, Hayes'i vahşice öldürdü.

Hayes'in çığlık seslerini duyan komşular polisi aradı ancak artık çok geçti. Polis ekipleri olay yerine geldiklerinde genç kızın yerde kanlar içinde yatan cansız bedenini gördü.

Olayların haberini alan Vincent, California'dan Florida'ya gidip Singleton'ın aleyhinde ifade vererek başına gelenleri tekrar mahkemeye anlattı. Singleton'ın yalnızca kötülük düşünen bir adam olduğunu söyleyen Vincent, onun ölüm cezası alması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

YILLAR SONRA İLK KEZ RAHAT ETTİ

Singleton, işlediği suçlar sebebiyle 14 Nisan 1998 yılında idam cezasına çarptırıldı. 3 yıl boyunca hapiste idam gününü bekleyen yaşlı adam, 74 yaşında hapisteyken kanser hastalığı sebebiyle hayatını kaybetti. Singleton'ın ölüm haberini alan Vincent, uzun yıllar sonra ilk kez rahat bir nefes aldığını söyledi.

Las Vegas'ta çok ünlü bir dansçı olabilirdim. Daha sonra Hawaii ve Avustralya'ya giderdim. Ayak hareketlerim gerçekten çok iyiydi. Ama bu olay yaşandıktan sonra sağ kolumu kurtarmak için bacaklarımdan bazı kısımlar alındı.