Gazete Vatan Logo

İsrail'in saldırısı hata!

İsrail'in Gazze’ye yeniden askeri saldırı düzenlemesini tarihi bir hata olarak nitelendirdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS sözcüsü, İsrail'in Gazze’ye yeniden askeri saldırı düzenlemesini tarihi bir hata olarak nitelendirdi.

Sami Ebu Zuhri Pazar günü El Aksa televizyonuna yaptığı açıklamada, İsrial'in istediği vakit tek taraflı olarak ateşkesi lağvetmesinin HAMAS tarafından kesinlikle kabul edilemeyeceğini belirtti.

Ebu Zuhri ayrıca, ırkçı rejimin Gazze'ye karşı girişimlerini bir çeşit saldırganlık ve işgalcilik olarak niteleyip, Gazze'de şu anda yaşanmakta olan durumun saldırıya karşılık vermek değil, muhasara altında olan bir millete saldırı sayılmakta olduğunu açıkladı.

HAMAS sözcüsü açıklamalarının devamında, İsrail'in söz konusu girişimleriyle tarihi bir hata işlediğini kabul etmesi ve bu rejimin elebaşlarının da bunun hesabını vermeleri gerektiğini kaydetti.

Ebu Zuhri ayrıca, Netenyahu ve diğer İsrail makamların Filistin direnişinin kargaşa ve buhran yaşamadığı gerçeğini bilmeleri gerektiğini, asıl İsrail rejim ve Netenyahunun kaos ve buhran yaşadığını ve bu rejimin, savunmasız kadın ve çocukları katliamlarının da ne kadar aciz ve çaresiz olduklarını ve büyük bir krizle karşı karşıya bulunduklarının açık göstergesi olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı