Gazete Vatan Logo

Isaac öldürdü!

Isaac fırtınası 34 kişinin ölümüne neden oldu...

Meksika Körfezi’nde korku yaşatan Isaac fırtınası 34 kişinin ölümüne neden oldu. ABD’de dört eyaletteki yerleşim birimleri tahliye edilirken saatte 130 km hızla esen rüzgarın hızını daha da artırmasından endişe ediliyor

- Tam 7 yıl önce 1800 kişinin ölümüne ve binlerce binanın ise yıkılmasına neden olan Katrina Kasırgası’nı yaşayan ABD’nin güneyindeki eyaletleri şimdi Isaac korkusu sardı. 2005’te hızı saatte 250 kilometreyi bulan Katrina’nın ardından son günlerde hızını artırarak bölgeyi sarsan Isaac Kasırgası, Louisiana, Mississippi, Alabama ve Florida eyaletlerinde olağanüstü hal ilan edilmesine neden oldu. ABD’den önce Haiti ve Dominik Cumhuriyeti’ni vuran ve 29 kişiyi öldüren fırtına, ABD’de baskınlara sebep oldu.

400 bin kişi elektriksiz kaldı

- Gücünü artırarak 1’inci kategori kasırgaya dönüşen fırtınanın saatte 130 kilometre hızla ilerlediği açıklandı. Fırtınanın rotasında yer alan birçok yerleşim birimi tahliye edilirken, Meksika Körfezi’nin açığındaki 300 petrol ve gaz platformu boşaltıldı. Henüz 5’inci kategoride bir etki yaratan Katrina kadar yıkıcı olmayan fırtınanın etkisini artırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Kentlerde taşkınlar meydana gelirken yaşanan elektrik kesintisi sebebiyle 400 bini aşkın insan elektriksiz kaldı. New Orleans’ta 48 bota sahip 4 bin kişilik bir kurtarma ekibi oluşturuldu.

Haberin Devamı