Gazete Vatan Logo

İran'dan Rus uçaklarına izin!

İran Parlamentosu Başkanı Ali Laricani'nin Danışmanı Hüseyin Şeyhülislam, Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin gerekli durumlarda Hamedan Üssü'nü Suriye'deki görevler için yeniden kullanabileceğini söyledi.

İran'dan Rus uçaklarına izin!

Sputnik'e demeç veren Şeyhülislam, Rusya'nın ağustos ayında Suriye'deki operasyonlar çerçevesinde kullandığı Hamedan Üssü'nü yeniden kullanabileceğini ancak bunun İran ordusunun sıkı kontrol altında gerçekleşeceğini ifade etti.

Hamedan Üssü'nü tümüyle Rusya'nın emrine hiçbir zaman tahsis etmediklerini kaydeden Şeyhülislam, "Bu üs tümüyle İran'a ait. Üs alanındaki tüm faaliyetler İran'ın kontrolü dahilinde gerçekleştiriliyor. Rusya'nın bu üs üzerinden gerçekleştirdiği tüm uçuşlar ve üsteki imkanların kullanımı da tarafımızdan kontrol edildi" dedi.

Şeyhülislam, İran anayasası gereğince Hamedan Üssü'nü hiçbir koşul altında yabancı ülkelerin emrine tahsil edemediklerini de belirtip bunun için parlamentoda karar alınması gerektiğinin altını çizdi.

İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehkan da önceki günlerde, Suriye'de desteği gerektirecek durum ve koşulların oluşması halinde Hamedan Üssü'nü Rus uçaklarına açabileceklerini belirtmişti. Rus bombardıman uçakları ağustos ayında Hamedan Üssü'nü kullanarak 3 operasyon düzenlemiş, Suriye'deki terörist grupların hedef alındığı bu operasyonların ilki 16 Ağustos'ta gerçekleşmişti. Moskova, 22 Ağustos'ta İran'daki Rus uçaklarının görevlerini tamamladığını duyurmuştu.

Haberin Devamı