Gazete Vatan Logo

İngiltere'nin en gizemli olayında yeni gelişme! Cinayetin ardından Lord Lucan sırra kadem basmıştı...

1974 yılında yaşanan cinayet olayı İngiltere'nin en gizemli olaylarından biri haline dönüşmüştü. Olay Richard John Bingham, yani 7.Earl of Lucan ya da Lord Lucan'ın ortadan kaybolmasıydı. 1974 yılında Lord Lucan'ın çocuk bakıcısı öldürülmüş, kendisi de bu cinayetten suçlanmış ve sırra kadem basmıştı. Peki Lord Lucan'a ne oldu? Olayın üzerinden geçen yılların ardından yaşanan yeni bir gelişme davanın seyrini değiştirecek nitelikte.

İngiltere'nin en gizemli olayında yeni gelişme! Cinayetin ardından Lord Lucan sırra kadem basmıştı...

Posta Gazetesi'nden Mine Bozkurt'un derlediği habere göre; Tarih sayfaları 18 Aralık 1934'ü gösterdiğinde Richard John Bingham namı diğer Lord Lucan, Londra'da dünyaya geldi. Bir süre orduda görev yapan Lord, ardından bankada görev yapmaya başladı. Lord Lucan'ın pahalı zevkleri vardı ve kumara düşkün olduğu herkes tarafından biliniyordu. 1963 yılında Veronica Duncan ile evlenen Lord Lucan'ın bu evlilikten 3 çocuğu oldu.

Profesyonel bir kumarbaz olabilmek için banka işinden ayrıldı. O dönem Lord, en iyi kumarbazlar arasında sayılıyordu. Ama aslında kazandığından çok daha fazlasını kaybediyordu.

VELAYET SAVAŞLARI

1972 yılında ise evliliğinde sorunlar yaşamaya başladı ve eşiyle boşanmaya karar verdi. Eşi 3 çocuğun da velayetini almak istediği için aralarında adeta bir savaş başladı. Bu savaş öyle bir noktaya geldi ki Lord Lucan eşinin telefonlarını dinletmeye başladı. Takvimler 7 Kasım 1974'ü gösterdiğinde ise tüm ülkeyi derinden sarsan o olay yaşandı.

Lord Lucan'ın çocuklarının bakıcısı 29 yaşındaki Sandra Rivett, Lucan ailesinin evinde dövülerek öldürülmüş halde bodrumda bulundu. Boşanma aşamasındaki eşi Veronica Duncan da saldırıya uğramıştı.

Haberin Devamı

Polisin yaptığı soruşturmada Veronica saldırganın Lord Lucan olduğunu söyledi. Cinayet soruşturması başlatan polis Lord Lucan'ın annesini arayıp çocuklarına göz kulak olmasını istediğini öğrendi.

SIRRA KADEM BASTI

Lord Lucan, ödünç bir araç almış, birkaç saat sonra aracını bırakıp kaçmıştı. Araç bulunduğunda ise içinde kanlı eşyalar vardı. Polis derhal Lord Lucan'ı bulabilmek için arama çalışması başlattı.

Lord Lucan'ın kaybolmasının ardından birçok yerde görüldüğüne dair haberler geldi. Ancak hiçbiri doğrulanamadı. 11 Aralık 1992’de Lord Lucan resmi olarak ölü ilan edildi ve ölüm belgesi 2016 yılında çıkarıldı. Lord'un eşi Veronica ise 2017 yılında aşırı dozdan hayatını kaybetti.

 

GİZEMLİ ADAM

Lord Lucan olayının üzerinden geçen 48 yılın ardından bilgisayar uzmanı, teknolojiyi kullanarak davanın seyrini değiştirecek iddialarda bulundu. Profesör Hassan Ugail, şimdi yaşasaydı 87 yaşında olacağını düşündüğü Lord Lucan için yüz tanıma teknolojisi kullanarak Avustralya'daki emekli bir adamla kesin bir eşleşme yakaladı.

Haberin Devamı

'BU MATEMATİKSEL GERÇEKTİR'

Lord Lucan ve gizemli adamın görüntülerini yapay zeka algoristması kullanarak eşleştiren Ugail, "Eşleştiler. Bu iddia değil, bilim ve matematiksel gerçektir" dedi.

Gizemli adam, başlangıçta öldürülen bakıcı Sandra Rivett'in oğlu Neil Berriman tarafından takip edildi. Berriman, "Bu adamın Lucan olduğunu kanıtlamak için dokuz yılımı harcadım. Şimdi, bu yeni bilimsel bilgiyle polis harekete geçmeli" dedi.

OLAYIN GİDİŞATINI DEĞİŞTİREN BULGU

Profesör Ugail'in çalışmaları, yüz özelliklerinin mikro milimetre ile ölçümlere dayanıyor. Üstelik başka bir şirket de aynı testleri yaparak aynı sonuca vardı.

Ugail, "Binlerce insanı karşılaştırdı ve algoritmayı kullanarak analiz ettiğimiz milyonlarca fotoğraf var. Hiç yanılmadı. Benzerlik indeksi yüzde 75 veya daha yüksek olan her şey kesinlikle aynı kişidir. Aldığım en düşük puan 76 civarıydı. En yüksek puan sanırım 88'di" dedi.

Haberin Devamı