Gazete Vatan Logo

Her gün yeni bir suçlama

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Başkanı Obama’ya kafa tuttuğu günden beri kâbus yaşıyor. Her gün aleyhinde yeni bir skandal patlak veriyor

ABD Meclis Başkanı John Boehner’in davetiyle Amerikan Kongresi’nde İran konulu bir konuşma yapacak olması Beyaz Saray’da büyük öfkeyle karşılanmış, Obama başta olmak üzere yönetimden hiçbir ismin Netanyahu ile görüşmeyeceği açıklanmıştı. Obama’nın onayı olmadan yapılan davet zaten gergin olan Netanyahu-Obama ilişkilerini daha da gerdi. Obama’nın Başkanlık süresi doluncaya kadar İsrail lideriyle hiçbir uluslararası toplantıda bir araya gelmeyeceği, Beyaz Saray’a da kabul edilmeyeceği belirtilmişti. ABD’nin öfkesini çeken Netanyahu tam da bu günlerde ardı ardına patlak veren skandallarla uğraşıyor. Seçimler öncesinde anketlerde az bir farkla önde görünen Başbakan hakkında önce First Lady’nin resmi konuttaki şişelerin depozitolarını cebe attığı ‘Bottlegate’ skandalı patlak verdi. Ardından Netanyahu’nun resmi konutundaki mobilyaları kendi özel evine taşıdığı iddiası ortaya atıldı. Şimdi ise Netanyahu’nun 6 yıldır siyasi rakiplerini devletin istihbarat kurumları aracılığıyla dinlediği iddia edildi.

Haberin Devamı

Bebek bakıcısı oldu

Netanyahu, 17 Mart’taki seçimler için hazırlanan reklam kampanyasında ‘bebek bakıcısı’ oldu. Netanyahu reklamda “Bu ülkenin çocuklarına bakabilecek tek kişi benim” mesajını veriyor.