Gazete Vatan Logo

Green Card başvuruları ne zaman bitiyor? Green Card başvuru nereden yapılır? Green Card fotoğraf ölçüsü ne?

Amerika Birleşik Devletleri'nde kalıcı olarak yaşama ve çalışma izni imlanı sunan Green Cart için başvurular devam ediyor. Green Card başvurusunda bulunanlar veya başvurusunu henüz tamamlamayanlar genel süreç ve prosedürler le ilgili detayları da sıklıkla araştırıyor. Peki, Green Card başvuruları ne zaman bitiyor? Green Card başvuru nereden yapılır? Green Card fotoğraf ölçüsü ne? İşte detaylar…

Green Card başvuruları ne zaman bitiyor? Green Card başvuru nereden yapılır? Green Card fotoğraf ölçüsü ne?

Türkçesi "Yeşil Kart" olan Green Card ikamet kartı ABD’de kalıcı olarak yaşama ve çalışmaya imkan tanıyor. Başvuruları devam eden Green Card için sürecin dolmasına çok kısa bir süre kaldı. ABD’de kalıcı oturum sağlayan Green Card için başvurular doluyor.

Green Card başvuruları ne zaman bitiyor?

5 Ekim'de başlayan 2022 Green Card başvuru süreci 8 Kasım 2022 tarihinde sona erecek.

Green Card ne zaman açıklanıyor?

Green Card çekiliş sonuçları 2023 Mayıs ayında açıklanacak. Sonuçlar www.dvlottery.com sayfası üzerinden sorgulanabilecek.

Green Card fotoğraf ölçüsü ne?

Green Card başvurusunda dijital olarak çekilmiş ve kaydedilmiş biyometrik fotoğraf isteniyor. Fotoğrafın taranmış olmaması gerekiyor. Fotğrafın ölçüüleri ise 50X50 mm boyutlarında olmalıdır. Ayrıca fotoğraf, güncel, arka fon beyaz, gözlüksüz olması gerekiyor.  

Green Card başvuru nereden yapılır?

Green Card başvurusu https://dvprogram.state.gov/ adresinden yapabilecek.

Green Card avantajları

- Green Card sahibi birinin eşi ve 21 yaş altındaki bekar çocukları da ABD'de süresiz oturma ve çalışma hakkına sahip oluyor.

Haberin Devamı

- Green Card sahibi biri ABD'de seçme seçilme hakkı hariç diğer tüm haklara sahip oluyor.

- Green Card sahibi öğrenciler indirimli öğrenim görme ve hükümet burslarından faydalanma hakkına sahip oluyor.

- Green Card sahipleri istedikleri işte çalışabiliyor ve kendi işlerini kurabiliyor.

Süreç nasıl işliyor?

Eğer bir göçmen vizesi almaya hak kazanırsanız, Konsolosluk size içinde çeşitli bilgiler bulunan evrakları bir paket yapıp, gönderir. Bu paket bir "Vize paketi" olarak bilinir. Söz konusu paketi açmamalısınız. Paketi aldıktan sonra USCIS göçmenlik ücretini ödemeniz gerekir. USCIS bu ücreti göçmenlik vize paketinizi işlemek ve Green Card'ınızı üretmek için talep etmektedir.

Amerika'ya vardığınızda, vize paketinizi giriş limanındaki Gümrük ve Sınır Güvenliği (CBP) görevlisine vermelisiniz. CBP yetkilisi sizi inceleyecek ve Amerika'da yasal olarak ikamet edip edemeyeceğinizi belirleyecektir. CBP görevlisi Amerika'ya girişinizi onaylarsa, yasal daimi ikamet hakkına sahip olacak, Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşayabilecek ve çalışabileceksiniz.

Haberin Devamı

USCIS Göçmenlik Ücretini ödemiş olmanız durumunda, Green Card'ınızı Amerika Birleşik Devletleri'ne gittikten sonra postayla alacaksınız. Amerika'ya gitmeden önce USCIS Göçmenlik Ücretini ödememişseniz, ücreti USCIS size Green Card'ı göndermeden önce ödemeniz gerekmektedir.