Gazete Vatan Logo

Genç kıza evde tecavüz etmeye çalıştı, direnince katletti! İdamdan önce son sözleri kan dondurdu

Genç kızı gizlice takip eden 19 yaşındaki sapık dehşeti yaşattı. Önce tecavüz etmeye kalkıştı, genç kız direnince de 37 bıçak darbesiyle katletti. 37 yılın ardından geçtiğimiz günlerde idam edilen cani katilin son sözleri odadakilerin kanını dondurdu.

Genç kıza evde tecavüz etmeye çalıştı, direnince katletti! İdamdan önce son sözleri kan dondurdu

ABD’nin Florida eyaletine bağlı Panama City’de mart ayının sonuna gelindiğinde havalar iyice sıcaklamış adeta bir yaz havası başlamıştı. 24 yaşındaki Rebecca Wendt de bu havalardan bunalan bir gençti.

GENÇ KIZIN PEŞİNDEKİ SAPIK

Evinin çatı katında bulunan açık alana çıkarak sık sık güneşlenen Wendt, 31 Mart 1986’da günü başına geleceklerden habersiz şekilde yine gününü geçirmek için çatıya çıktı. Burada bir süre geçirdikten sonra dairesine geri dönen Wendt, kendisini takip eden adamı fark etmemişti ve bu hayati bir hataydı.

EVİN İÇİNDE YAKALADI

Wendt’i sessiz bir şekilde takip eden kişi, Darryl Bryan Barwick’ten başkası değildi. 19 yaşındaki Barwick, sadece aylar önce tecavüz suçundan hapisten çıkmıştı ve durmaya niyeti yoktu.

Wendt’i evin içinde yakalayan Barwick, genç kıza tecavüz etmeye çalıştı. Wendt sert bir şekilde direnince eline aldığı bıçağı genç kıza saplamaya başlayan Barwick, tam 37 bıçak darbesiyle Wendt’i katletti.

POLİS GÖZÜNDEN KAÇIRDI, SAĞLIK EKİBİ YAKALATTI

Barwick genç kızın kanlar içerisindeki cansız bedeninden korkup hızla olay yerinden uzaklaştı. Cinayet mahalline gelen polis ekipleri dehşet içinde katile dair kanıtlar aramaya başladı. Genç kızın üzerinde herhangi bir cinsel saldırı izi gözükmüyordu. Cesedi yerinden kaldıran sağlık ekibi ise genç kızın altındaki battaniyede sperm izlerine rastladı.

Haberin Devamı

Polisin elindeki bilgiler Barwick’i suçlamak için gayet yeterliydi. Suç mahallinde bulunan sperm izi ve kendisinin Wendt’in dairesinden çıktığını gören bir görgü tanığı bulunuyordu. Bunun üzerine Barwick suçunu itiraf ederek suçunu hafifletmeyi düşündü ancak beklediği gibi olmayacaktı.

İDAM KARARI BOZULDU AMA…

Birinci derece cinayet, silahlı soygun ve cinsel saldırı suçlarından mahkeme karşısına çıkan Barwick, Kasım 1986’da jüri kararı ile idam cezasına çarptırıldı. Florida Yüksek Mahkemesi, 1989 yılında bu kararı bozdu ancak 1992 yılında düzenlenen duruşmada yeniden ölüm cezası aldı.

Barwick’in geçmişte sabıkası da temiz değildi. Wendt’i vahşice katletmeden henüz 3 ay önce 21 yaşındaki bir kadına tecavüz etme suçundan girdiği hapisten yeni çıkmıştı. Barwick, yaptığı savunmada hapse geri dönmemek için Wendt’i öldürdüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Florida Valisi Ron DeSantis, geçtiğimiz ay Barwick’in idam kararını imzalayarak 3 Mayıs’ta idam edileceğini ilan etti.

Beklenen gün geldiğinde 56 yaşındaki Barwick, son sabahına uyandığını bilerek sonunda huzura ereceğini düşünüyordu. Geçmişte ABD Yüksek Mahkemesi’ne yaptığı tüm itirazlar reddedilmişti ve idamı kesindi.

AİLESİNDEN KİMSE GELMEDİ, SON SÖZLERİ ŞOKE ETTİ

Saat 18’de idam edileceğini odaya getirilen Barwick’e, 18.02’de yetkililer tarafından sakinleştirici verilmeye başlandı. Birkaç dakika içinde Barwick’in gözleri kapandı. İnfaz devam etmeden önce yetkililer, Barwick'in gözlerini kontrol etti ve omuzlarını sarsarak uyanık olup olmadığını kontrol etti.

Barwick, hayatının son gününde ailesiyle yüz yüze görüşmedi. Yalnızca idama götürülmeden önce telefonda onlarla son kez konuştu. Yapılan açıklamada kurbanın akrabalarının idama tanıklık etmek için gelmediği söylendi.

Haberin Devamı

İdamdan hemen önce son sözleri sorulan Barwick şu ifadeleri kullandı:

“Yaptığım şeyi neden yaptığımı açıklayamam. Artık kurbanın ailesinden özür dileme zamanı... Üzgünüm.”