Gazete Vatan Logo

Fillon’a takım elbise şoku

Fransa’da hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle zor günler yaşayan merkez sağın cumhurbaşkanı adayı François Fillon, şimdi de ünlü bir markadan pahalı hediyeler aldığı gerekçesiyle eleştiri konusu oldu

Fillon’a takım elbise şoku

Milletvekili olduğu dönemde eşini ve iki çocuğunu yanında çalışıyor göstererek maaş almalarını sağladığı ortaya çıkan Fillon’un, 2012’den bu yana lüks giyim markası Arnys’den birçok kez hediye olarak takım elbise aldığı iddia edildi. Yerel basında çıkan haberlere göre Fillon’a hediye edilen takım elbiselerin toplam fiyatı 52 bin doları buluyor. Söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Fillon’un sözcüsü Luc Chatel, “Karalama kampanyası için daha ne kadar ileri gideceksiniz? En sonunda Fillon’un anneannesinin Rus kökenli olup olmadığını mı araştıracaksınız? Buna bir son verilsin” diye konuştu.

‘Le Canard Enchaine’ gazetesi, Fillon’un eşinin, gerçek anlamda çalışmamasına karşın devlet bütçesinden 15 yıl içinde toplam 830 bin Euro maaş aldığını ortaya çıkarmıştı. Fillon, son anketlerde, aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) partisi lideri Marine Le Pen ve bağımsız aday Emmanuel Macron’un ardından üçüncü sırada bulunuyor.