Gazete Vatan Logo

Endonezya'da 'cinsel ilişki yasağı'na turist vizesi! 'Endişeye gerek kalmadı'

Endonezya'da geçtiğimiz hafta onaylanan yeni kanun ile birlikte turistler de evlilik dışı ilişki yaşadığı zaman halk gibi suç içlemiş olarak işlem görecekti. Dünyanın turizm merkezlerinden biri olan Bali'nin de içinde bulunduğu ülkede, kanunun turizme etkisini azaltmak için adımlar atıldı.

Endonezya'da 'cinsel ilişki yasağı'na turist vizesi! 'Endişeye gerek kalmadı'

Endonezya parlamentosunda geçen hafta yapılan oylamada evlilik dışı birlikteliği vatandaşlarının yanı sıra ülkedeki yabancılar için de suç sayan ceza kanunu değişikliği tasarısı parlamentodan geçmişti.

Evlilik dışı cinsel ilişki ile birlikte doğum kontrolü teşviki, dine küfretmek ve devlet büyüklerine hakaret de suça tabii olmuştu.

"ENDİŞELENMENİZE GEREK KALMADI"

Turizmden önemli miktarda gelir elde eden Endonezya bu konuda yeni bir kural koydu. Bali Valisi tarafından yapıla açıklamada, "Endonezya'nın yeni ceza kanunu hükümlerine göre, Bali'yi ziyaret eden veya burada yaşayan ziyaretçilerin endişelenmesine gerek kalmayacak" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Vali Wayan Koster, adadaki turistik alanlara gelen ziyaretçilere evlilik cüzdanının sorulmayacağını belirtti.

EKONOMİYE PANDEMİ DARBESİ

Dünyanın dört bir yanındaki en büyük turizm noktaları gibi, Bali de Covid-19 salgını sırasında büyük bir ekonomik çalkantı yaşadı. Pandemi hafifledikçe uluslararası gezginler popüler tatil adasına geri dönmeye başladı.

Haberin Devamı

Bali turizm yetkilileri ülkenin yeni ceza yasasının pandemi sonrası yeni yeni toparlanan sektöre ağır bir darbe vurabileceğini ve ülkenin küresel itibarına zarar verebileceğini söylemişti.