Gazete Vatan Logo

Dünyayı dehşete düşüren 'seri katil anne' masum olabilir mi? Bilim insanlarından genetik mutasyon açıklaması

4 çocuğunu öldüren anne tüm dünyayı dehşete düşürmüştü. 40 yıllık hapis cezasını çeken cani anne hakkında bilim insanlarının yaptığı açıklama hayrete düşürdü. 'Avustralya'nın en korkunç kadın seri katili' olarak adlandırılan Kathleen Folbigg adaletin kurbanı olmuş olabilir...

Dünyayı dehşete düşüren 'seri katil anne' masum olabilir mi? Bilim insanlarından genetik mutasyon açıklaması

Dünyayı dehşete düşüren olay Avustralya'da yaşandı. 4 çocuğunu öldüren anne 2003 yılında 40 yıllık hapis cezasına çarptırılmıştı. Olayın ortaya çıkmasından sonra Kathleen Folbigg, 'Avustralya'nın en kötü kadın seri katili' olarak anılmıştı.

ÇOCUKLUĞUNDA ORDAN ORAYA SAVRULDU

Ancak Kathleen'in şiddet geçmişi bununla sınırlı değildi. 8 Ocak 1969'da Kathleen Folbigg henüz 18 aylıkken, babası Thomas John Britton, annesi Kathleen May Donovan'ı 24 yerinden bıçaklayarak öldürmüştü. Thomas, cinayetten sonraki gün tutuklandı ve Kathleen devlet korumasına alındı.

İlk önce koruyucu aileye verilen Kathleen, 1970'te başka bir çocuk yuvasına yerleştirildi. Rüzgar gibi savrulan minik çocuk, iki ay sonra başka bir koruyucu ailenin yanına taşındı. Kathleen, yetişkin olana kadar bu değişimler sürdü. 15 yaşına geldiğinde ise okulunu bıraktı ve Craig Gibson Folbigg ile 1987'de evlendi. Tüm dünyaya korku salan olaylar, bu evlilikle başlayacaktı.

DÜNYAYI DEHŞETE DÜŞÜREN OLAYDA YENİ GELİŞME

Kocası, Kathleen'in günlüğünü ele geçirdikten sonra polisle irtibata geçmişti. Folbigg ise yakalandığı günden beri dört çocuğunun da doğal sebeplerden öldüğünü ve kendisinin masum olduğunu savundu.

Haberin Devamı

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran olay hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Danimarkalı profesörler Mette Nyegaard ve Michael Toft Overgaard, katil annenin masum olabileceğini öne sürdü.

KATİL MASUM OLABİLİR Mİ?

Uzmanlara göre, ölümler nadir görülen bir genetik mutasyonla mümkün olabilir ve Kathleen Folbigg, adaletin kurbanı olmuş olabilir.

Soruşturmada Folbigg,'in iki kızının ölümüne mutasyonun neden olmuş olabileceğinin 'muhtemel' olduğu ifade edildi.

Mahkemede Overgaard, "Bu mutasyonun ölüme neden olabileceğini düşünüyoruz" derken Nyegaard, "Kötü bir varyant gibi görünüyor" diye onayladı.

GENETİK VARYANT 

İki profesör, kendilerine verilen kanıtlar üzerinden araştırma yaptıkları sırada bu sonuca vardıklarını ve iki erkek bebeğin nasıl ayrıca nasıl öldüğünü dikkate almadılar.

Kızlarda trajik ölümlerinden çok sonra keşfedilen genetik varyantın, kalsiyum bağlayıcı protein kalmodulin içeren erken yaşam yapı taşını etkilediği söyleniyor. Üç farklı gen, kalbin elektriksel aktivitesi üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olabilen kalmodulin üretebilir.

Haberin Devamı

BİLİMSEL KANITLAR VAR

Hapisteki Folbigg daha önce arkadaşı Tracy Chapman aracılığıyla hücresinden açıklama yayınlamıştı. Tracy Chapman şunları söyledi:

Şu anda birçok uluslararası göz bu davanın üzerinde ve haklı olarak Kath'in neden hala hapiste olduğunu soran daha birçok Avustralyalı var... Masumiyetine ilişkin artan bilimsel kanıtlar var.

Soruşturma devam ediyor.