Gazete Vatan Logo

Dünya 2023'e 'merhaba' diyor! Yeni Zelanda yeni yıla girdi

Yeni Zelanda her sene olduğu gibi yeni yılı ilk karşılayan ülke oldu, Yeni Zelanda ile birlikte bölge ülkeleri Samoa ve Tonga da 2023'e girdi. Avustralya Sydney'de takvimler değişmeden üç saat önce gökyüzünü havai fişekler aydınlattı.

Dünya 2023'e 'merhaba' diyor! Yeni Zelanda yeni yıla girdi

Dünya 2022 yılına elveda derken, 2023'e ise 'merhaba' demeye başladı. Okyanusya'nın ucundaki Yeni Zelanda, yeni yıla giren ilk ülke oldu. Takvimlerin en erken değiştiği ülke unvanına sahip Yeni Zelanda'da havai fişekler gökyüzünü aydınlattı.

Avustralya'nın Sydney kentindeki ünlü Opera Binası'nda ise 2023'e üç saat kala havai fişek gösterisi başladı. AFP haber ajansı, Opera Binası ile Sydney Limanı Köprüsü'ndeki gösteriyi izlemeye gelenlerin fotoğraflarını servis etti.

Doğudan batıya doğru her ülkede saat başlarında benzer kutlamalar yapılacak. Sırasıyla Japonya, Rusya, Çin, Hindistan gibi ülkeler 2023'e girecek.

Bangkok yeni yıla coşkuyla girdi

Tayland'ın başkenti Bangkok yeni yıl kutlamalarında renkli görüntülere ev sahipliği yaptı.



Tayland'ın başkenti Bangkok'ta halk, Covid-19 salgını sonrası ilk kez yılbaşı kutlamalarında bir araya geldi. Başkent Bangkok’un çeşitli bölgelerinde düzenlenen organizasyonlarda Tayland halkı ve yabancı turistler yılbaşını kurulan yemek stantları, çeşitli konserler ve havai fişek gösterileriyle kutladı. Şehrin ortasından geçen Chao Phraya nehrinde yapılan yıl başı etkinliklerinde çeşitli K-Pop artistleri ve Taylandlı sanatçılar sahne alırken, geri sayım ile beraber yapılan havai fişek gösterileri renkli görüntülere sahne oldu.

Ziyaretçiler kutlamaların yapılacağı alanlara saatler öncesinden akın ederken, etkinlik alanlarında kurulan meşhur Tayland sokak yemekleri pazarları büyük ilgi gördü.

Haberin Devamı

Kırgızistan’da yeni yıl havai fişeklerle karşılandı

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te Ala Too Meydanı'na akın eden halk, yeni yılı havai fişek gösterisiyle karşıladı.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te halk yeni yılı karşılamak için Ala-Too Meydanı'na akın etti. Saatler 00.00'ı gösterinceye kadar Bişkekliler, belediyenin düzenlediği konserde doyasıya eğlendi. Yeni yıla dakikalar kala konsere ara verilirken, sahnede kurulan ekrandan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un yeni yıl mesajı yayınladı. Caparov, geçtiğimiz yılda uluslararası ilişkileri canlandırdıklarını, stratejik ortak ve dost ülkelerle işbirliği en üst seviyeye çıkardıklarını belirterek, “Bir takım ülke liderlerini bir araya getiren uluslararası zirvelere başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptık. Nüfusumuzun sayısı 7 milyona ulaştı. Nüfusumuzun artması ülkemizin istikrarlı kalkınmasının önemli unsurlarından biridir” ifadesini kullandı. Cumhurbaşkanının konuşmasının ardından havai fişek gösterisi yapıldı.

Haberin Devamı