Gazete Vatan Logo

CNN Türk ekibinin aracına ateş açıldı

Lviv'den Kiev'e doğru yola çıkan CNN TÜRK ekibinin aracının olduğu konvoya ateş açıldığı ve kurşunların aracın lastiklerine isabet ettiği belirtildi. Muhabir Samet Güner ve Kameraman Caner Emre Kınacı'nın durumunun iyi olduğu açıklandı. Canlı yayına bağlanan CNN Türk kameramanı Emre Kınacı, "Sadece lastiklerimiz patladı. Patlak lastikle 20 km yol gittik neredeyse. Güvenli bir yerdeyiz." açıklamasında bulundu.

CNN Türk ekibinin aracına ateş açıldı

CNN TÜRK'te Gece Görüşü programının moderatörü Hande Fırat, Ukrayna'da yaşanan sıcak gelişmeyi şu sözlerle duyurdu: Lviv'den Kiev'e giden CNN Türk ekibinin aracına Kiev yakınlarında ateş açıldı. Aracın lastiklerini isabet aldığı, konvoydaki diğer araçlarla geri dönüyorlar bilgisi var. Ekipte Samet Güner ve kameraman Caner Emre Kınacı var. Aracın lastiklerine isabet almış. Konvoyda diğer araçlarla Kiev'e giremeden geri döndükleri bilgisi var. Konuşan arkadaşımızın söylediği, "Ne yapacaklarını bilmiyorlardı, konvoyla geri dönüyorlardı. Hat koptu. Şimdi Samet'e de Emre'ye de ulaşmaya çalışıyoruz. Editör arkadaşlarımızla yazışıyoruz. Allah korusun ama herhangi bir kötü bir durum var mı yok mu... Belli ki CNN Türk'ten İdris Arıkan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişler. Bugün yola çıkmışlardı.

"MUHABİRLERİN DURUMLARI İYİ"

Mücahit Topçu, Samet Güner ile konuştuğunu söyledi ve şu bilgileri verdi: Kendisi ile konuştum durumlarının iyi olduğunu ifade etti. Lastiklerini yaptırmak için bir noktaya gittiklerini ve geceyi güvenli bir yerde geçireceklerini belirtti. Saat 11 civarı Lviv'den bulunduğumuz noktaya Kiev'e geleceklerdi. Kiev yolunda bir kontrol noktasında bir saldırıya uğradıklarını ve lastiklerinin hasar gördüklerini ifade ettiler.

Haberin Devamı

SALDIRIYA UĞRAYAN EKİP CANLI YAYINA BAĞLANDI

CNN TÜRK yayınına bağlanan CNN TÜRK kameramanı Caner Emre Kınacı "Kiev sınırına 50 km kala bir polis noktasında askerler tarafından durdurulduk. Ukraynalı askerler tarafından durdurulduk. Askerler giremezsiniz kapalı dediler. İngilizce bilmedikleri için bir türlü anlaşamadık. Daha sonra uzaktan silah sesleri geldi ve araca isabet etti. Sadece lastiklerimiz patladı. Patlak lastikle 20 km yol gittik neredeyse. Şu an iyiyiz güvenli bölgedeyiz. Şu an hala bir ön lastiğimiz patlak." dedi.

CNN TÜRK muhabiri Samet Güner ise şu açıklamaları yaptı: Algılayamadığımız şey şu, Ukraynalı askerler bizim yanımıza iki İtalyan araç vererek gönderdiler. 3 tane arabaydık. İnternetimiz de olmadığı için iletişim kuramadık. Güvenli olduğunu teyit alıp ilerledik ve bu yaşandı.Bir anda ateş edilmeye başlandı. Allah'tan kaskımız çelik yeleğimiz üzeremizdeydi. Arabamız iyi, biz iyiyiz. Daha güvenli bir bölge bulmak için daha güvenli noktaya gidiyoruz. Bize ateş açanlar yüzde 99 Ukraynalılar ateş açtı. İletişimsizlik yüzünden. Bir grup diğer kontrol noktasındaki askerlere haber veriyorlar. Bizi tanıyan sevenler merak etmesin. Şu an bizi Dışişleri Bakanlığı da arıyor.

Haberin Devamı