Gazete Vatan Logo

Bulgaristan'da korkunç facia! Yanan yolcu otobüsünde 46 kişi hayatını kaybetti

Son dakika haberine göre; Bulgaristan'da başkent Sofya'nın batısında, Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün yanması sonucu, ilk belirlemelere göre en az 46 kişi yanarak hayatını kaybetti.

Bulgaristan'da korkunç facia! Yanan yolcu otobüsünde 46 kişi hayatını kaybetti

Bulgaristan'ın başkenti Sofya’nın batısında Pernik kentine yakın bir bölgede bir yolcu otobüsü, yol kenarındaki bariyere çarptıktan sonra alev aldı.İlk belirlemelere göre, kazada 12'si çocuk 46 kuzey Makedonya vatandaşı hayatını kaybetti.

7 YOLCU KURTARILDI

İçişleri bakanlığının Yangın Güvenliği ve Sivil Koruma birimi başkanı Nikolay Nikolov kamu yayın kuruluşu BNT'ye verdiği demeçte, yedi yolcunun kurtarıldığı bilgisini paylaştı. Nikolov, kurtarılan yolcuların başkentte tedavi altına alındıklarını belirtti.

İSTANBUL'DAN HAREKET ETTİ

Kazanın nedeni henüz belirlenemedi. Kuzey Makedonya plakalı otobüsün İstanbul'dan hareket ettiği belirtiliyor. Başbakan Zoran Zaev, Nova TV'ye verdiği röportajda, 'Tüm kurbanların Kuzey Makedonya'dan olup olmadığını bilmiyoruz, ancak Otobüs ülkede kayıtlı olduğu için öyle olduğunu varsayıyoruz' dedi. 

46 kişi yanarak can verdi! Otobüsün görüntüleri ortaya çıktı Bulgaristan'da bir otoyolda gece yarısı alev alan otobüste 46 kişi hayatını kaybetti. İstanbul'dan hareket eden otobüste 53 kişinin bulunduğunu belirtildi. Tur otobüsünün Esenler'de bir otelden hareket ettiği belirlendi. Otobüse yolcuların binmesi ve aracın hareket etmesi güvenlik kamerasına yansıdı.

TÜRKİYE'DEN İKİ ÜLKEYE BAŞSAĞLIĞI MESAJI
Dışişleri Bakanlığı, Bulgaristan'da meydana gelen otobüs kazası ile huzurevi yangınında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda "Bulgaristan ve Kuzey Makedonya hükümetlerine ve halklarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi. 

Haberin Devamı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Bulgaristan'da 22 Kasım 2021 tarihinde Varna şehrindeki bir huzurevinde çıkan yangın ve 23 Kasım 2021 tarihinde Pernik kenti yakınlarında Kuzey Makedonya plakalı bir yolcu otobüsünün yaptığı kaza sonucu çok sayıda can kaybının ve yaralının bulunduğu üzüntüyle öğrenilmiştir. Bu acı olaylar neticesinde hayatını kaybedenlerin ailelerine, Bulgaristan ve Kuzey Makedonya hükümetlerine ve halklarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

AB Konseyi Başkanı: Düşüncelerimiz korkunç kazanın kurbanları ve onların aileleri ile birlikte

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Bulgaristanda meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili yaptığı açıklamada, Düşüncelerimiz Bulgaristan'daki korkunç kazanın kurbanları, onların aileleri ve tüm ön saf çalışanları ile birlikte dedi.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel Bulgaristanda meydana gelen otobüs kazasıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Düşüncelerimiz Bulgaristan'daki korkunç kazanın kurbanları, onların aileleri ve tüm ön saf çalışanları ile birlikte. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Güçlü kalın. AB elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazır ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı