Gazete Vatan Logo

Bir devrin sonunu getiriyor!

Dünyaca ünlü site korkulu rüya oldu

İngiliz Kitapçılar Birliği, online perakende ve e-kitapta ilk telaffuz edilen marka olan Amazon'un kitap endüstrisine zarar verdiğini kaydederek rekabeti yıkma tehlikesine karşı uyarıda bulundular.

2007 yılında elektronik kitap satışına ilk başlayan firmalardan da biri olan Amazon.com, sektörün korkulu rüyası haline geldi.

İngiliz Kitapçılar Birliği Başkanı Tim Godfray, Amazon'un yayımcılık sektörü üzerinde negatif etkisi olduğunu kaydederek Amazon'un çok güçlü olduğunu ve rekabeti yıktığını söyledi.

Godfray, internet devi Amazon'un yayınevlerine katı kurallar dikte ettiğini belirtti. Godfray, şirketin kurumlar vergisi ödememek için İngiltere'den elde ettiği 3 milyar dolarlık satışlarının büyük bölümünü Lüksemburg üzerinden sağlayarak marjlarını arttırdığını dile getirdi.

Tüketicilerin düşük fiyatlardan avantaj sağlarken, Amazon'un müşterilerini Kindle e-book platformu adı verilen kendi sistemine kilitlediğini belirtti.

İngiliz Kitapçılar Birliği'nden gelen uyarıya karşılık İrlandalı Yayınevi New Island Books Editörlerinden But Eoin Purcell, Amazon'un iftiraya uğradığını dile getirerek rakiplerine Amazon'un başarılarına bakıp ondan bir şeyler öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Amazon, geçtiğimiz aylarda ikinci el e-kitap satacağını duyurmuştu.

Haberin Devamı