Gazete Vatan Logo

Başkan Trump’ı kızdıracak anket

Gallup’un yaptığı son ankete göre Amerikan halkının en çok takdir ettiği erkek eski Başkan Obama, kadın ise eski Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ABD’de Gallup araştırma şirketinin gerçekleştirdiği son anketin sonuçları, Başkan Donald Trump’ı kızdıracağa benziyor.

Başkan Trump’ı kızdıracak anket

Amerikan halkının en fazla takdir ettiği kişileri belirlemek için gerçekleştirilen ankette erkekler arasında birinciliği eski Başkan Barack Obama kazandı. Ankete katılanların yüzde 17’si Obama’nın en fazla takdir ettikleri erkek olduğunu söyledi. Obama’nın ardından yüzde 14’lük halk desteği alan Trump ikinci sıraya yerleşti. Listede üçüncülüğü ise yüzde 3’lük oy oranıyla Katoliklerin ruhani lideri Papa Françesko aldı. Kadınlar arasındaysa en fazla takdir toplayan isim, eski Dışişleri Bakanı ve Demokrat başkan adayı Hillary Clinton oldu. Yüzde 9’luk oy oranıyla birinci olan Clinton’ı, yüzde 7’lik oy oranıyla eski first lady Michelle Obama takip etti.

Gallup yetkilileri, ankete katılan Amerikalıların yüzde 25’lik bölümünün ise isim tercihinde bulunamadığını vurguladı.

Geleneği bozdu

Gallup’un her yıl gerçekleştirdiği ankette genellikle Amerikan başkanı birinci sırada yer alıyor, ancak Başkan Trump’ın tepki çeken politikaları ve görüşleri nedeniyle son derece düşük bir popülariteye sahip olduğu, bu nedenle de anket sonuçlarının farklı çıktığı yorumu yapıldı.

Haberin Devamı