Gazete Vatan Logo

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'ın cenazesi toprağa verildi! Yeni devlet başkanı belli oldu

73 yaşında hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid Al Nahyan'ın cenazesi, Abu Dabi'deki El-Batin Kabristanı'nda toprağa verildi. Öte yandan Abu Dabi emirliğinin veliaht prensi ve Birleşik Arap Emirlikleri Silahlı Kuvvetleri'nin başkomutan yardımcısı olan Muhammed bin Zâyid bin Sultan en-Nehyan dün hayatını kaybeden Halife Bin Zayed Al Nahyan'dan boşalan devlet başkanlığı koltuğuna oturacak.

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan'ın cenazesi toprağa verildi! Yeni devlet başkanı belli oldu

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayid el Nahyan, hayatını kaybetti. Aynı zamanda Abu Dabi Emiri olan 73 yaşındaki El Nahyan'ın cenazesi kraliyet ailenin katıldığı tören sonrası Abu Dabi'deki El-Batin Kabristanı'nda toprağa verildi.

40 GÜNLÜK YAS

Ülkede 40 günlük yas ilan ilan edildi, bayraklar yarıya indirildi ve hem devlet daireleri hem de özel sektörde 3 gün çalışmalara ara verildi. BAE'nin ilk Devlet Başkanı Zayid bin Sultan Al Nahyan'ın en büyük oğlu olan Halife bin Zayid, babasının vefatından sonra göreve gelmişti. Hayatını kaybeden Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Al Nahyan, son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZEYE KRALİYET AİLESİ DE KATILDI

BAE resmi ajansı WAM'da yer alan habere göre, Al Nahyan'ın cenaze namazı Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile Kraliyet ailesinin katılımıyla başkent Abu Dabi'deki Şeyh Sultan bin Zayid el-Evvel Camisi'nde kılındı. Ayrıca Kral Selman bin Abdulaziz'in talimatıyla bugün yatsı namazından sonra, Mekke'deki Mescid-i Haram ve Medine'deki Mescid-i Nebevi'de gıyabi cenaze namazı kılınacağı açıklandı. Al Nahyan'ın naaşı, kılınan cenaze namazının ardından Abu Dabi'deki El-Batin Kabristanı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ZİYARET EDECEK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cuma namazı çıkışında taziye için Birleşik Arap Emirlikleri'ne üç gün sürecek bir ziyaret yapacağını söylemişti. Erdoğan, "Uzun süredir rahatsızlığı vardı, bugün de rahmeti rahmana kavuştu. Allah rahmet eylesin. Biz de taziye için 3 gün sürecek falan bir ziyarete gideceğim" ifadelerini kullanmıştı.

 YENİ DEVLET BAŞKANI BELLİ OLDU

Birleşik Arap Emirlikleri Devlet Başkanı Şeyh Halife bin Zayed Al Nahyan'ın hayatını kaybetmesinin ardından yerine geçecek isim de belli oldu. Devletin 7 emirliğinden oluşan en üst düzey yetki ve karar organı BAE Yüksek Konseyi, Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan'ı ülkenin yeni devlet başkanı olarak belirledi.