Gazete Vatan Logo

Avrupa’ya işbirliği çağrısı

Avrupa’ya işbirliği çağrısı

Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Itayi Viriri, Avrupa Birliği’ni (AB) göçmen krizini çözmek için işbirliği yapmaya davet etti. Viriri, şunları söyledi: “Şimdiye kadar sadece İtalya ve Yunanistan çok sayıda göçmen kabul ediyor. Diğer AB ülkeleri de daha fazla mülteci kabul etmeli ve daha güvenli göç yolları oluşturmalı. Avrupa’ya göç etmek isteyen ve verimli olacak bu gençlere fırsat verilmiyor.”

Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) Sakız, Midilli ve İslanköy’de yaşanan göçmen krizinin utanç verici boyutlara gelerek kaosa döndüğünü söyledi.

Acil müdahale

UNHCR’ın Avrupa Müdürü Vincent Cochetel Yunan adalarında yaşanan göçmen krizine dikkat çeki özellikle Midilli, Sakız ve İslanköy’deki koşulların yetersiz olduğunu söyledi. Cochetel Avrupa Birliği’ni (AB) duruma müdahale çağırdı.

Çipras’ın isyanı

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, mali sıkıntıda olan ülkesinin bu büyük göçmen dalgasıyla başa çıkamayacağını söyleyerek AB’den yardım istedi. Yunanistan’ın ekonomik sorunları dışında kriz içinde insani bir krizle karşı karşıya olduklarını belirten Tsipras, “Şimdi Avrupa’daki dayanışmanın gerçek olup olmadığını göreceğiz” dedi.

Haberin Devamı