Gazete Vatan Logo

'Avcılar Modeli' BM gündeminde

Avcılar'da uygulanan kentsel dönüşüm modeli Birleşmiş Milletler gündeminde. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yapılan çalışmaları 2022 Birleşmiş Milletler Yüksek Düzeyli Siyasi Formu’nda paylaştı.

'Avcılar Modeli' BM gündeminde

 Birleşmiş Milletler Yüksek Düzeyli Formu düzenlendi. “Yerel Düzeyden 2023 SKA Zirvesi'ne Doğru Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarına Ulaşılmasını Teşvik Etmek” konulu konferansta Avcılar Belediye Başmahı Turan Hançerli de sunum yaptı. Avcılar'da yürüttüğü çalışmaları Birleşmiş Milletler kürsüsünde paylaşan Hançerli, 'Avcılar Modeli’ni dünyaya anlattı. Turan Hançerli; “2030 Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın yerelleştirilmesinde kararlılıkla yürüttüğümüz çalışmalarımız uluslararası düzeyde ses getirdi. Kentimiz için yapmış olduğumuz bu çalışmaların dünya tarafından da takdir edilmesi bizim en büyük motivasyon kaynağımız.” dedi.



Sunumunda yapılan çalışmalara yer veren Hançerli "Programımızın 6 asli dayanağı vardır; 1- Kentsel Dönüşüm,2- Kent Mirası,3- Çevreyi Koruma ve Çevreyle Uyum,4- Sosyal ve Ekonomik İnisiyatiflerde Kapsayıcılık, 5- Yenilik ve Yüksek katma değerli sektörlerde kamu yatırımlarına odaklılık,6- Hesap verebilir ve katılımcı belediye hizmetleri sunmak. Bu ilkelerin, Bernie Sanders’ın ifade ettiği üzere “gerçek sorunlara gerçek çözümler sunarak” yerel yönetim eylemlerinde güçlü, uyarlanabilir ve aktarılabilir bir model yakalayan bütüncül bir yaklaşımı yansıttığını düşünüyoruz."Avcılar Modeli" aynı zamanda BM-SKA'larını da yakından kapsamakta ve VLR'mizde kanıtlandığı gibi "küresel sorunlara yerel çözümler" bulma ve deneyimlerimizi dünya ile paylaşma kararlılığımızı göstermektedir" diye konuştu.

Haberin Devamı