Gazete Vatan Logo

Amerika, Kamala Harris'in ekibindeki peş peşe istifaları konuşuyor! İşte perde arkası...

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in ekibindeki peş peşe istifalar Beyaz Saray kulislerinde en çok konuşulan konu başlıklarından biri oldu. İşte ABD Başkanı Biden'ın yerine Başkan olması beklenen isimlerden biri olan Haris'in ekibindeki istifaların perde arkası...

Amerika, Kamala Harris'in ekibindeki peş peşe istifaları konuşuyor! İşte perde arkası...

Milliyet yazarı Ali Çınar'ın konuya ilişkin yazısı... ABD’deki anketlerde Başkan Joe Biden ile yardımcısı Kamala Harris’in başarı oranları yüzde 40’lara düşerken, Amerikan kamuoyu, Beyaz Saray’da son iki haftadır yaşanan istifaları konuşuyor. Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in, önce İletişim Direktörü Ashley Etienne, ardından Basın sözcüsü ve Baş Danışmanı Symone Sander istifa etti. Bu istifaların arkasında Harris’in kendi ekibini idare edememesi ve ofis içinde artan kargaşalar olabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte yaklaşık iki aydır, Başkan Biden’ın Harris’i işlevsiz hale getirdiği ve iki siyasetçinin ekipleri arasında sıkıntılar olduğu başkent kulislerine yansımıştı.

Zaman zaman yakın çevremden, “2024 başkanlık seçimlerinde kimler aday olacak?” şeklinde sorular geliyor. Net olan, 45. Başkan Donald Trump’ın Cumhuriyetçi Parti’den aday adayı olacağı. Ona en yakın diğer rakip adaysa, bu aralar yıldızı parlayan Florida Valisi Ron DeSantis. Demokrat kanatta da, Başkan Biden’ın 2024’te tekrar aday adayı olmayı istediği, bizzat Basın Sözcüsü Jen Psaki tarafından belirtildi. Aynı şekilde yakın arkadaşı Senatör Chris Dodd da, Biden’ın tekrar yarışa girme planı olduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

NEDEN ERKEN KONUŞULUYOR?

Şahsi fikrim, Biden’in ne enerjisi ne de şu andaki performansıyla tekrar aday olma sinyalleri vermediği yönünde. Demokratların en güçlü adayı Kamala Harris. Zira “The Hill”in yaptığı son ankete göre, Harris yüzde 13 ve Michelle Obama yüzde 10 ile Demokrat Parti’nin önde giden aday adaylarından. İsmi dolaşan diğer aday adayları ise Bernie Sanders, Elizabeth Warren, Cory Booker, Michael Bloomberg, Andrew Yang ve Pete Buttigieg.

Aslında şu anda 2024 başkanlık seçimlerini konuşmak için çok erken. Ancak kamuoyunda erken konuşulmasının da nedenleri var. Örneğin Biden’ın sağlık sorunları, Biden ile Harris’in istenilen performansı verememesi, Kovid-19 ile mücadele ve ekonomik toparlanmanın istenilen düzeye gelememesi gibi... Başkan Trump ise şimdilik köşesinde bekliyor ancak verdiği son röportajlarda “Herkesin çok mutlu olacağı haberlerim olacak” diyerek “Hazırlanıyorum” mesajı vermeyi ihmal etmiyor.

Haberin Devamı