Gazete Vatan Logo

Almanya'daki cinayette Neonazi şüphesi

Almanya'da 2001 yılında Bavyera eyaletinin Lichtenberg kentinde okul dönüşü kaybolan 9 yaşındaki Peggy Knobloch cinayetinde Neonazi şüphesi giderek artıyor.

Almanya'daki cinayette Neonazi şüphesi

2 Temmuz'da cesedi tesadüfen mantar toplayan bir kişi tarafından bulunan Peggy'nin cesedi üzerinde yapılan incelemeler sonucunda üç gün önce Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü NSU örgütünün intihar eden üyelerinden Uwe Böhnhardt'ın DNAsına rastlanmıştı. Neonazilerin 15 yıl önce Peggy'nin kaçırılmasından kısa bir süre sonra annesine hakaret mektubu gönderdiği ortaya çıktı.

Bild gazetesinin polis dosyasına dayandırdığı haberine göre, Peggy'nin kaçırılmasından 11 gün sonra, 18 Mayıs 2001 tarihinde anne Susanne Knobloch'a elektronik ortamda yazılmış ve bir nefret ifadeleri barındıran bir mektup gönderildi. Pegg'nin bir dergiden kesilmiş fotoğrafının yer aldığı belirtilen mektupta, Susanne Knobloch'un İslam dinini seçmesi, bir Türk ile beraber yaşaması ve zaman zaman başörtüsü takmasının değerlendirildiği ve Peggy gibi "Ari ırkından" birini hak etmediği yönünde ifadelerin bulunduğu belirtiliyor.

Peggy'nin cesedinin bulunduğu yerde tespit edilen bir kumaş parçası üzerinde NSU üyesi Uwe Böhnhardt'ın DNA izinin bulunması, "Jena'daki adli tıpta özensiz çalışma sonucu bulaşmış olabilir" iddiaları ortaya atılmıştı. N-tv'de yer alan haberde, Jena Üniversitesi adli tp departmanının DNA'nın yanlışlıkla bulaşmasının söz konusu olmadığı belirttiği bilgisi yer alıyor.

Haberin Devamı

Ortaya çıkan yeni bulgular üzerine, Thüringen makamlarının 1990'lı yıllarda işlenen ve açıklığa kavuşmamış çocuk cinayeti dosyalarını yeniden değerlendireceği belirtiliyor. NSU çetesinin üç üyesi Uwe Mundlos, Uwe Böhnhardt ve Beate Zschaepe'nin büyüdüğü Jena kentinde 1990'lı yıllarda işlenen üç çocuk cinayetinden ikisi açıklığa kavuşturulmayı bekliyor. 1993'te ortadan kaybolduktan sonra Saale nehri yakınlarında çalılıklar arasında ölü bulunan 9 yaşındaki bir çocuk cinayetinde Böhnhardt'dan şüphelenilmiş, ancak herhangi bir kanıt bulunamamıştı. 1996'da kaybolan ve ölü bulunan 10 yaşındaki başka bir çocuğun cinayeti de aydınlatılamamıştı.

Peggy cinayetiyle ilgili Ulvi Kulaç adlı engelli bir Türk suçlanmış ve 2004 yılında ömür boyu hapse mahkûm olmuştu. Kulaç, 10 yıl sonra yapılan yeniden yargılamada ise beraat etmişti.

Haberin Devamı

NSU çetesi üyeleri Uwe Mundlos ve Uwe Böhnhardt'ın 4 Kasım 2011 tarihinde banka soygunu için kullandıkları karavanda çocuk ayakkabısı, su tabancası ve oyuncak ayı bulunmuş, ayrıca NSU üyelerinin Zwickau'daki evlerinde yapılan aramalarda da çocuk oyuncakları bulunduğu ortaya çıkmıştı.

Uwe Böhnhardt, Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8'i Türk 10 kişiyi öldürmekle sorumlu tutulan Nasyonal Sosyalist Yeraltı Örgütü'nün Uwe Mundlos ve Beate Zschaepe ile birlikte üç üyesinden biriydi. Beate Zschaepe, Münih'te 3 yıldan bu tarafa devam eden yargılamada, NSU çetesinin hayattaki tek üyesi olarak cinayetler hakkında yargılanıyor. Yeni bulguların NSU davasının seyrini değiştirip değiştirmeyeceği merak ediliyor.