Gazete Vatan Logo

Almanya Eski Cumhurbaşkanı'ndan Türk itirafı!

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff'dan Almanya- Türkiye krizi sonrası itiraf gibi açıklama geldi. Wulff, Almanya'daki Türklerin öneminin altını çizdi

Almanya Eski Cumhurbaşkanı'ndan Türk itirafı!

Capıtal ve Ekonomist dergileri tarafından bu yıl altıncısı düzenlenen Uludağ Ekonomi Zirvesi'nin ‘Yeni Global Düzen: Ekonomi ve Politika' oturumunda moderatörlüğü Nord Holding Türkiye Temsilcisi Servet Topaloğlu gerçekleştirdi.

T.C. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Brookings Enstitüsü İdari Bilimler Başkan Yardımcısı ve Teknoloji Gelişim Merkezi Direktörü Darrell West, OECD Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi Erdem Başçı konuşmacı olarak yer aldı.

"ALMANYA'DA YAŞAYAN 4 MİLYON TÜRK OLMASA BU KADAR BAŞARILI OLAMAZDIK"

Almanya Eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, dünyada iki büyük trend eğilimi gördüğünü belirterek "Dünya gayrisafi milli hasılasının ağırlığı 10 yıllar boyunca ABD ve Avrupa arasındaydı. Gittikçe Asya'ya yöneliyor. Özellikle Çin Halk Cumhuriyeti'nin öneminin artması nedeniyle kayma yaşanıyor" dedi.

Küreselleşmenin olumlu olduğunu ancak kaybedenlerinin de bulunduğunu dile getiren Wullf, adalet sorunu yaşandığını kaydetti. Mali krizin radikalleşmenin başlangıcı olduğunu söyleyen Wullf: "Güven bunalımına neden oldu. Küreselleşme halledilebilir, ancak dijitalleşme de sorunlara neden oluyor. IŞID örgütü dijital medya ile taraftar topluyor. Güvenlik zirvesinde 100 farklı milliyetten savaşçılar toplanıyor. Diğer tarafta İslamafobi var. Şiddete çağrıda bulunuyor. Norveç'te Breivik, 80 kişiyi öldürdü. Artan sorunları halletmemiz gerekiyor" diye konuştu.

Haberin Devamı