Gazete Vatan Logo

Aile boyu intihar saldırısı

Endonezya’da altı kişilik bir aile, Hristiyanların pazar ayini sırasında üç kilisiye intihar saldırısı düzenledi. DEAŞ’ın üstlendiği saldırılarda en az 13 kişi hayatını kaybetti

Aile boyu intihar saldırısı

Endonezya’nın ikinci büyük kenti olan Surabaya’da altı kişilik bir ailenin üç kiliseye düzenlediği intihar saldırısında en az 13 kişi hayatını kaybetti, 40 kişi yaralandı.

Doğu Java Polis Sözcüsü Frans Barung Mangera basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Baba, patlayıcı taşıyan Avanza marka bir otomobil kullanıyordu ve aracı kilisenin girişine çarptırdı” dedi. Saldırganın eşi ve iki kızının bir başka kiliseye saldırdığını söyleyen Mangera, diğer iki çocuğun da motosikletle üçüncü bir kiliseye saldırdığını ve dizlerinin üzerinde taşıdıkları bombayı patlattıklarını kaydetti.

Endonezya polisi, saldırıda ölen kızların 9 ve 12, motosiklet kullanan oğlanların ise 16 ve 18 yaşında olduğunu açıkladı.

Suriye’den geldiler

İlk saldırının motosikletli kardeşler tarafından Santa Maria Kilisesi’ne düzenlendiği kaydedildi. Saldırı olduğu sırada kilisede sabah ayininin tamamlanmış olduğu ve cemaatin ikinci bir ayine hazırlandığı belirtiliyor. İkinci saldırının baba tarafından Pentikostal Kilisesi’nin otoparkında gerçekleştirildiği, son olarak Endonezya Hrıstiyan Kilisesi’nin girişinde güvenlik görevlileri tarafından durdurulan çarşaflı kadının da üzerindeki patlayıcıları patlattığı ifade edildi. Polis saldırıyı düzenleyen ailenin Suriye’den dönen DEAŞ sempatizanı 500 kişi arasında bulunduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Saldırının arkasında DEAŞ’tan ilham alarak kurulan ‘Cemaa Anşarut Devla’ adlı örgütün olduğu tahmin ediliyor. ABD Dışişleri Bakanlığı’nın terör örgütleri listesinde yer alan çatı örgütünün bünyesinde yüzlerce DEAŞ sempatizanı olduğu sanılıyor. DEAŞ, kendisine bağlı Amak haber ajansı üzerinden saldırıyı üstlendiğini duyurdu.