Gazete Vatan Logo

ABD'de silahlı saldırı şoku! Mezuniyet töreni kana bulandı...

ABD'de bir lisenin mezuniyet törenine silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir öğrenci ve babası yaşamını yitirdi. Richmond'daki lisede yaralanan çok sayıda kişi ise hastanelere taşındı.

ABD'de silahlı saldırı şoku! Mezuniyet töreni kana bulandı...

ABD'nin Virginia eyaletinde, Richmond'da bir lisenin mezuniyet töreni sırasında bir silahlı saldırı meydana geldi. Saldırıda yedi kişi vuruldu ve iki kişi hayatını kaybederken, saldırının hemen öncesinde mezuniyet coşkusu yaşayan öğrenciler arasında panik hakim oldu.

Okul yetkilileri, silahlı saldırının Huguenot Lisesi için düzenlenen tören sırasında gerçekleştiğini açıkladı. Trajik saldırı sonrası tören ertelendi ve Çarşamba günü için planlanan tüm dersler iptal edildi.

20 EL SİLAH SESİ
Yerel saatle 17.13'te, binadaki polisin dışarıdan silah sesleri duyduğunu açıklanırken, mezunların ve diğer katılımcıların arka arkaya yaklaşık 20 silah sesi duydukları da gelen bilgiler arasında.

Virginia Commonwealth Üniversitesi kampüsünde yer alan, belediyeye ait Altria Tiyatrosu'nun dışındaki Monroe Park'ta açılan ateş sonucu beş kişi yaralandı. Polise göre ise, en az 12 kişi yaralandı veya yaşadıkları şok yüzünden tıbbi tedavi gördü.

Polis, öldürülen kurbanların mezuniyet sınıfından olan 18 yaşındaki bir genç ve 36 yaşındaki babası olduğunu söyledi. Kimlikleri ise henüz açıklanmadı. Geçici Richmond Polis Şefi Rick Edwards'a göre 19 yaşındaki zanlı gözaltına alındı. Yanı sıra polis zanlının kurbanlardan en az birini tanıdığına inandıklarını belirtti.

Haberin Devamı

'YALVARIYORUM'
Richmond Belediye Başkanı Levar Stoney yaşananlar sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Artık hiçbir şey kutsal değil mi? Bir çocuk mezuniyetine gidip yürüyebilmeli ve arkadaşları ile aileleriyle başarının tadını çıkarabilmeli" diyerek, saldırıyı 'bencilce bir hareket' olarak tanımladı.

Richmond Devlet Okulları Müfettişi Jason Kamras, saldırının 'çocuklarımızın sahneye çıkıp diplomalarını aldıkları neşeli bir gün olması gereken' bir günde meydana geldiğini söyleyip ekledi:

"Bu konuda daha fazla sözüm yok, insanların vurulduğunu, çocuklarımızın vurulduğunu görmekten bıktım ve tüm topluluğa durmaları için yalvarıyorum."

REFORM ÇAĞRISI
Richmond polis şefi Rick Edwards, "Silah sesini duyulduğunda, kaos çıktı, Monroe Park'ta yüzlerce insan vardı, bu yüzden insanlar kaçışmaya başladı. Olay yeri çok kaotikti. Burası güvenli bir alan olmalıydı. İnsanlar bir mezuniyette kendilerini güvende hissetmeliydi. Birinin bu olaya silah getirmeye ve topluluğumuza terör yağdırmaya karar vermesi inanılmaz derecede trajik." dedi.

Haberin Devamı

Silahlı saldırılara giderek daha fazla alışan ülkedeki en son kitlesel saldırı sonrası reform çağrılarına yükseldi.

Bölgesi Richmond'un da bulunduğu bir Demokrat olan ABD Temsilcisi Jennifer McClellan, "Silahlı şiddet salgını, ele almamız gereken bir halk sağlığı krizidir. Korku içinde yaşamaya devam edemeyiz. Silahlı şiddetin temel nedenlerini ele almalı ve topluluklarımızı koruyan sağduyulu silah güvenliği politikaları geçirmeliyiz" dedi.