Gazete Vatan Logo
DünyaABD'de 2 İsrail Büyükelçiliği çalışanı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

ABD'de 2 İsrail Büyükelçiliği çalışanı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

ABD'de 2 İsrail Büyükelçiliği çalışanı silahlı saldırıda hayatını kaybetti

ABD'nin başkenti Washington'da düzenlenen silahlı saldırıda İsrail'in Washington Büyükelçiliğinde çalışan 2 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haberin Devamı

ABD İç Güvenlik Bakanı Kristi Noem, X hesabından yaptığı açıklamada, 2 elçilik çalışanının Washington'daki Yahudi Müzesi yakınlarında "anlamsız" bir şekilde öldürüldüğünü belirtti.

Olayın incelendiğini aktaran Noem, "Bu ahlaksız faili adalete teslim edeceğiz." ifadesini kullandı.

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Direktörü Kash Patel de X'ten yaptığı açıklamada, silahlı saldırının FBI'ın Washington Saha Ofisi yakınlarında meydana geldiğini bildirdi.

Olaya müdahale etmek için polisle birlikte çalıştıklarını ifade eden Patel, kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceklerini duyurdu.

TRUMP: NEFRETİN ABD'DE YERİ YOK

ABD Başkanı Donald Trump, Washington DC'de İsrail Büyükelçiliği personelinden iki kişinin öldürülmesine tepki gösterdi.

Truth Social hesabından açıklama yapan Trump, "Bu korkunç D.C. cinayetleri, açıkça antisemitizme dayanıyor ve DERHAL sona ermeli!" yazdı ve ekledi: "Nefretin ve Radikalizmin ABD'de yeri yok. Kurbanların ailelerine başsağlığı diliyorum. Böyle şeylerin olabilmesi çok üzücü! Hepinize Tanrı’dan kutsama diliyorum!"