Gazete Vatan Logo

ABD ordusunda UFO alarmı! Nükleer sistemleri kullanılamaz hale getirdi

Son günlerde ABD semalarında ardı ardına meydana gelen UFO olaylarına bir yenisi daha eklendi. Yıllar önce ABD ordu karargahında meydana gelen iki ayrı olay, hükümetin kurduğu Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisi'ne yönlendirildi. Ürkütücü karşılaşmalarda bir UFO'nun 10 nükleer savaş başlığını kapattığı, bir başkasının ise test füzesi fırlattığı ileri sürüldü.

ABD ordusunda UFO alarmı! Nükleer sistemleri kullanılamaz hale getirdi

ABD hükümetine ait ordu karargahının üzerinde uçan tanımlanamayan cisim vakaları yeniden gündeme gelmeye başladı. Askeri üssün yakınında görülen iki şaşırtıcı UFO olayı, iki ABD Hava Kuvvetleri gazisi tarafından hükümetin kurduğu Tüm Alanlarda Anomali Çözüm Ofisine aktarıldı.

Posta.com.tr'nin haberine göre; ABD Hava Kuvvetleri'nin eski kıtalararası balistik füze fırlatma subayı Robert Salas, 24 Mart 1967'de Montana'daki Malmstrom Hava Kuvvetleri üssünde görevde olduğunu ve turuncu disk şeklindeki bir UFO'nun ön kapının üzerinde kısa bir süre süzüldüğünü iddia etti. UFO'nun Salas'a bildirilmesinden saniyeler sonra ise üste yer alan 10 nükleer başlıklı füzenin tümü devre dışı bırakıldı.

Olayı araştıran müfettişlere nükleer bombaların "fırlatılamaz olduğu ve onları onarmanın ve yeniden hedeflemenin birkaç saat sürdüğü" söylendi.

Salas ve meslektaşları olayın ardından Hava Kuvvetleri Özel Soruşturma Bürosu ajanları tarafından sorguya çekildi ve gizlilik anlaşması imzalamaları istendi. Dedektifler, 1940'lara kadar uzanan 510 UFO gözlemine yönelik devam eden soruşturmasının bir parçası olarak Salas'a başvurdu.

Haberin Devamı

 '50 YILDIR HİKAYEMİ ANLATMAK İSTİYORDUM'

Şimdi 82 yaşında olan Salas, onlarca yıldır davasının hükümet tarafından görmezden gelinmesinden kötü etkilendiğini söyledi.

Salas, "50 yılı aşkın süredir bir devlet kurumuna hikayemi anlatmak istiyordum. Bu büyük bir rahatlama oldu. Çok yüce gönüllüydüler. Dikkatle dinlediler. Onlara Malmstrom olaylarıyla ilgili eksiksiz bir rapor verdim" dedi.

Bir başka UFO olayında ise eski ABD Hava Kuvvetleri subayı Dr Robert Jacobs, 1964'te çektiği 35 mm'lik bir uçan dairenin bir füzeyi düşürmesini konu alan bir kayıt hakkında ifade verdi.

Jacobs, 1960'larda California'daki Vandenberg Hava Kuvvetleri Üssü'nde füze fırlatmalarını filme alan bir teleskopik kamera ekibinden sorumluydu.

15 Eylül 1964'te gerçekleştirilen fırlatmada bir UFO, füzeye doğru uçarak ışın fırlattı. Ardından hızlandı ve savaş başlığının yere çakılmasına neden oldu.

Şimdi 84 yaşında olan eski teğmen Jacobs, "Üçüncü kısmın yandığını gördük ve bölgeye başka bir şey geldi. Savaş başlığına bir ışık demeti gönderdi. Tüm bu şeyler saatte birkaç bin mil hızla uçuyor. Başkalarının bu konuda ne söylediği umurumda değil. Bunu filmde gördüm. Ben de oradaydım" dedi.

Haberin Devamı

Jacobs, olaydan sonraki günlerde iki CIA görevlisiyle yaptığı toplantıda görüntüler konusunda sessiz kalması emrinin verildiğini söyledi.