Gazete Vatan Logo

ABD ordu sözcüsünden PKK itirafı

Alman televizyon kanalı ARD’ye konuşan Suriye’deki ABD Ordu Sözcüsü Albay Ryan Dillon PKK için ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ dedi

ABD ordu sözcüsünden PKK itirafı

Almanya’nın en çok izlenen TV kanallarından ARD’nin ‘Panorama’ adlı programında terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG ile ABD ordusu arasındaki yakın ilişki ele alındı.

Hemen her şeyi verdik!

Stefan Buchen ve Yavuz Karaman’ın hazırladığı ve ARD’nin tanınmış yüzü Anja Reschke’nin sunduğu dünkü programda Suriye’deki ABD Ordu Sözcüsü Ryan Dillon “Kürtlere hangi silahları verdiniz?” sorusuna, “Hemen her şeyi. Ateşli silahlar, patlayıcılar, roketler ve araçlar...” yanıtını verdi.

PKK solcu ama önemsiz

Albay Dillon, “PKK Marksist bir örgüt değil mi?” sorusuna da şu yanıtı verdi: “Ben bir askerim. PKK’nın solcu bir örgüt olmasının bizim için bir önem taşımıyor. Çünkü savaşırken cephede fark silikleşiyor.” Programda, ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ yaklaşımının ABD açısından benimsendiğinin altı çizildi. Alman solu da ‘bu çelişkiye’ göz yummakla suçlandı.

ABD’li general: YPG ile PKK aynı

ALMAN ARD’nin 26 Ekim’deki programda, Suriye’deki ABD kuvvetlerinin en üst düzey komuta merkezindeki isim olan General Raymond Thomas ile yapılan röportajda, “Alman solunun en iyi dostu, olarak nitelenen terör örgütü PKK, nasıl oluyor da emperyalist olarak ifade edilen ABD ile birlikte çalışıyor?” sorusu yöneltildi. ABD’li General Thomas, terör örgütü PKK ile ‘müttefik’ olduklarını kabul etti. Bir gazetecinin, “PKK Marksist bir örgüt değil mi?” sorusunu yanıtlayan ABD’li general, PKK üst düzey yöneticileri ile yaptıkları toplantıda kendilerine yeni bir isim almalarını önerdiğini itiraf etti, “Ben onlara Marksist değil, demokrat diyorum” dedi. ABD’li yetkililer, YPG ve SDG gibi isimleri alsa da bu grubun tamamının PKK olduğunu bildiklerini açık açık söyledi.

Haberin Devamı