Gazete Vatan Logo

ABD Başkanı Trump'tan şok açıklama: Ardında Rusya var

ABD Başkanı Donald Trump, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının İngiltere'de zehirlenmesinin ardında Rusya'nın olduğunun görüldüğünü öne sürdü

ABD Başkanı Trump'tan şok açıklama: Ardında Rusya var

Oval Ofis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, İngiltere'nin Skripal'in zehirlenmesi olayı hakkında Rusya'ya yönelttiği suçlamalarla ilgili görüşlerini açıkladı.

Trump, "Görünen o ki, bunun ardında Ruslar vardı. Bu asla olmaması gereken bir şey ve bu konuyu diğer birçok kişi gibi ciddiyetle ele alıyoruz" dedi.

Skripal, İngiltere'de 'Noviçok' isimli sinir gazı grubuna giren bir maddeyle zehirlenmiş ve yoğun bakıma alınmıştı.

Skripal, 2010 yılında ABD ile Rusya arasında yapılan ajan takasında yer alan isimlerden biriydi.

Wiltshire'da yaşayan 66 yaşındaki Skripal, İngiltere için casusluk yaptığı suçlamasıyla 2006'da 13 yıl hapse mahkum edilmişti. ABD ile Moskova arasındaki casus takası sonrası serbest bırakılan emekli Rus albay, daha sonra İngiltere'ye sığınmıştı.

İngiltere Başbakanı Theresa May, dün Avam Kamarası'ndaki konuşmasında, eski Rus casus Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın Salisbury'de sinir gazıyla zehirlenmesine ilişkin olarak 23 Rus diplomatı sınır dışı edeceklerini ve bunun Soğuk Savaş döneminden bu yana gerçekleştirilen en büyük ihraç olacağını açıklamıştı.

Haberin Devamı