Gazete Vatan Logo

ABD alarma geçti! Dünyaca ünlü yıldızlar kaçıyor

ABD’nin California eyaletinde halen devam eden orman yangınları nedeniyle on binlerce kişi evlerini terk etti. Evlerinden ayrılmak zorunda kalan isimler arasında ünlü NBA yıldızı LeBron James ve Hollywood yıldızları Arnold Schwarzenegger, Kate Beckinsale de bulunuyor.

ABD alarma geçti! Dünyaca ünlü yıldızlar kaçıyor

California’da pazartesi sabah saatlerinde başlayan yangının şiddetli rüzgârla beraber yerleşim yerlerine yaklaşması engellenemiyor.

Kuzey California’da 180 bin kişiye evlerini boşaltma çağrısı yapılırken, yaklaşık 2 milyondan fazla kişiye elektirik verilemiyor. Yangından etkilenen bölgeler arasından Los Angeles’ın en zengin semtlerinden Brentwood da yer alıyor.

Zorunlu tahliye bölgesinde evi olan ünlüler arasında LeBron James, Kate Beckinsale, Gwyneth Paltrow, Kate Hudson, Josh Duhamel ve Arnold Schwarzenegger gibi isimler yer alıyor.

Ünlü oyuncu Kate Beckinsale yangının evine ne kadar yaklaştığını Instagram'daki paylaşımıyla gösterdi. Beckinsale, yardımlarından dolayı itfaiye ekiplerine teşekkür etti.

Yetkililer, saatte 120 kilometreye çıkan rüzgârın alevleri kilometrelerce öteye yayabilecek güçte olduğu uyarısında bulunuyor.

Santa Rosa bölgesindeki yüzlerce insan evlerindeki eşyaları araçlarına doldurarak bölgeden ayrılıyor.