Gazete Vatan Logo

3 kişiyi katletti ama 23 yıldır idam edilemiyor! Mahkeme onay verdi tarihte bir ilk olacak...

ABD'de yaşayan Alan Miller üç iş arkadaşını katletti ölüm cezasına çarptırıldı ancak 23 yıldır idam edileniyor. Miller'ın iğneyle idamı tam bir skandal olarak tarihe geçerken, onun için tarihte ilk kez uygulanacak bir yöntem kabul edildi.

3 kişiyi katletti ama 23 yıldır idam edilemiyor! Mahkeme onay verdi tarihte bir ilk olacak...

ABD'nin Alabama eyaletinde 1999 yılının Eylül ayında normal bir güne uyanan Alan Miller, o gün izinli olmasına rağmen işe gider gibi erken saatte uyanarak üzerine en sevdiği kıyafetlerini giydi. Uzun ve güzel bir kahvaltı yaptıktan sonra evinden çıkarak planlarını gerçekleştirmek üzere yola çıktı.

Posta'nın haberine göre; Uzun süredir bu gün yapacaklarını kafasında kurup oynamıştı. Her şey plana uygun giderse hayatındaki problemlerden tamamen kurtulacaktı. Etrafındaki insanların aksine Miller, kendisine gösterilen her türlü ilgiden nefret ediyordu. Bırakın ilgiyi, kendisiyle iletişim kurmaya çalışan insanlara bile kötü gözle bakıyordu.

HAYATININ EN MUTLU GÜNÜ

Bunların başında ise birlikte çalıştığı iş arkadaşları geliyordu. Miller onlardan o kadar çok nefret ediyordu ki kendi hayatını hiçe sayıp bu durumu ortadan kaldırmaya karar vermişti. Miller, o günü hayatının en mutlu günü olarak tanımlıyordu.

İş yerine geldiğinde ise tüm iş arkadaşları ona bakmaya başladı. Orada olması için hiçbir sebep yoktu. Miller'ın izin günüydü ama o yine de ofisteydi. İş arkadaşlarının kendisine neden orada olduğunu bile sormasına fırsat tanımadan onlara yanında getirdiği silahı doğrulttu.

Haberin Devamı

CİNAYETLERİN BAŞINDAN KAÇMADI

Miller burada, 39 yaşındaki şefi Terry Jarvis, 32 yaşındaki Lee Holdbrooks ve 28 yaşındaki Christopher Scott Yancy'i kurşun yağmuruna tuttu. İşlediği kanlı cinayetlerin ardından olay yerinden kaçmaya dahi tenezzül etmeyen Miller, burada polis ekiplerini beklemeye başladı.

Cinayet mahalline gelen polis ekipleri hemen Miller'ı tutukladı. Kısa süre içerisinde mahkeme karşısına çıkan Miller, idam cezasına çarptırıldı. Miller'ın adını tüm dünyaya duyuracak olaylar ise işlediği cinayetler değil, tam da bu noktadan sonra yaşayacakları oldu.

İĞNE KORKUSU KADERİNİ DEĞİŞTİRDİ

ABD'nin hala idam cezası uygulanan tüm eyaletlerinde standart idam yöntemi olarak zehirli iğne kullanılıyor. Bu yöntemde mahkumun acı çekmeden bayıltılarak zehirle öldürülmesi söz konusu. Ancak Miller için bu geçerli değildi.

Haberin Devamı

Cezasının verildiği günden idam edileceği güne kadar buna itiraz eden Miller, iğnelerden adeta ölümüne korkuyordu. Bu idam için gerekli bile olsa bunu kabul etmiyordu. Kendisi ve avukatı tam 23 yıl boyunca bu yöntemin değişmesi için uğraştı.

SON YEMEĞİNİ YEDİ AMA...

Alan Eugene Miller, kaldığı hapishanede son yemeğini yiyerek artık kaçamayacağı bu idam cezasına doğru gitti. İnfazda hayatını kaybetmemekle birlikte tüm dünyanın konuştuğu kişi olan Miller, buradan sağ çıktı.

İnfazı gerçekleştirecek sağlık çalışanının Miller'ın damarını bir türlü bulamaması üzerine kolları delik deşik oldu. Gördüğü tablo karşısında adeta şoke olan sağlık görevlisi panikle birlikte damar bulmak amacıyla iğneyi Miller'ın ayağına da batırdı.

Kolları delik deşik olan ve en son ayağı da kanamaya başlayan Miller'ın idamı, çok acı çektiği gerekçesiyle ertelendi. Bu yaşanan olay, hem Miller'ı tüm dünyaya tanıttı hem de avukatlarının elini güçlendirdi.

TARİHTE BİR İLK OLACAK

İdamın iptal olması ile birlikte Miller'ın iğne korkusu tekrar göz önüne alındı ve 28 Kasım'da gerçekleştirilen duruşmada Miller'a tekrar iğne ile idam yönteminin kullanılmamasına karar verildi. Miller'ın, yıllardır istediği nitrojen hipoksi yöntemiyle idam edilmesine onay verildi.

Haberin Devamı

ABD'de 2018 yılında kullanılabilir bir yöntem olarak kabul edilen nitrojen hipoksi ülke tarihinde ilk kez uygulanacak. Ülke tarihinde bir ilk olacak Miller'ın idamının tarihi hala belirlenme aşamasında.