Gazete Vatan Logo

Tarihçeli ikametgah belgesi nedir, nasıl alınır? Bekçi alımında en az bir yıl ikamet şartı gerekiyor!

Tarihçeli ikametgah belgesi nasıl alınır? e-Devlet'in bünyesinde bulunan tarihçeli ikametgah belgesi aramaları bekçilik alımı sınav tarihlerinin belli olmasıyla sorgulanmaya başlandı.

Tarihçeli ikametgah belgesi nedir, nasıl alınır? Bekçi alımında en az bir yıl ikamet şartı gerekiyor!

Çarşı ve mahalle bekçisi alımında, başvurduğu ilde en az bir yıldır ikamet ediyor olması şartı arandığından, Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi isteniyor. Bekçi adayları, internetten ön başvuru yaparken bu şarta göre il seçimi yapıyor, dolayısıyla ikâmet süresini gösteren ikâmetgah belgesi alınması gerekiyor. Peki, Tarihçeli ikametgah belgesi nedir, nasıl alınır?

Tarihçeli ikametgah belgesi nasıl alınır?

e-devlet bilgilerinizle bu belgeyi e-devlet sistemi üzerinden alabilirsiniz. Öncelikle e-devlet portalına giriş yapıyoruz. e-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra, arama satırına “Tarihçeli Yerleşim Yeri ve Diğer Adres Belgesi Sorgulama” yazıyoruz. Karşımıza gelen onay metnini kabul edip devam ediyoruz.

Bu ekranda kimlik bilgilerimiz geliyor. Doğru ise aşağıda seçeneklerden uygun olanı seçmeniz gerekiyor.

Kuruma İbraz: Herhangi bir resmi kuruma sunacaksanız bunu seçin.

Kurum Talebi: Herhangi bir kurum sizden istediyse bunu seçin.

Kişi Talebi: Diğer işlemler için bunu seçin.

Bekçi adayları “Kuruma ibraz” seçeneğini seçip “Polis Akademisi” yazıyoruz. Sorgula dediğimizde adres kayıt yerleşim bilgilerimiz ve süreleri gelecektir.

Haberin Devamı

Belgenin çıktısını almak için, yukarıda bulunan “Dosyayı İndir” düğmesine tıklayarak bilgisayarınıza indiriniz. İndirdiğiniz ikâmet süresi gösteren belgeyi yazdırarak ilgili kurumlara, yerlere veya şirketlere verebilirsiniz.

Belgenin altında Polis Akademisi’ne ibraz edileceği, belgenin geçerlilik tarihi ve diğer notlar olacaktır. Bu belgeyi işlerinizde kullanabilir, Polis Akademisi’ne bireysel başvuru yaparken “Müracaat ettiği il sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet ettiğini belirtir belge” olarak sunabilirsiniz.